Klik og se annoncen

Af John Hansen

UDDANNELSE. Lige nu er det tid - trods fortsat coronabøvl - at tænke på kommende uddannelser og nye svære valg for mange unge. Rektor Hybholt fra ZBC Slagelse fortæller, hvordan man noget anderledes nu forsøger sig med et Alternativt Åbent Hus

VESTSJÆLLAND: Det er igen ved at være en vigtig valgtid for unge, der ønsker en uddannelse i Slagelse eller andre steder i det vestsjællandske.

Og vi kan idag berette, at man for eksempel på HHX og HTX netop her i januar-februar 2021 holder alternativt Åbent Hus.

Fra HHX og HTX på ZBC Slagelse fortæller man til Ugeavisen, at skolen lige nu er igang med at afholde et noget alternativt Åbent Hus for interesserede unge og deres forældre.

Skolen har nemlig åbnet for en-til-en rundvisninger under nedlukningen samt særlige virtuelle rundvisninger, oplyser ZBC-rektor Niels-Erik Hybholt.

De svære valg...

De unge, der drømmer om en studentereksamen fra HHX eller HTX, kan altså stadig 'blive vist rundt' på ZBC Slagelse og få svar på deres spørgsmål, selvom de traditionelle Åbent Hus-arrangementer er aflyst.

Rigtig mange unge skal snart sætte kryds ved den ungdomsuddannelse, de ønsker at starte på.

Og det valg kan være svært, når de traditionelle Åbent Hus-arrangementer er aflyst i år. Men selvom alle undervisningsinstitutioner er lukket ned, kan interesserede unge og deres forældre stadig se HHX og HTX indefra og høre mere om skolen.

Alle hverdage kan bookes

HHX og HTX på ZBC Slagelse har nemlig lavet et alternativt Åbent Hus.

Alle hverdage frem til vinterferien er det muligt at bestille en en-til-en rundvisning med en studievejleder eller en underviser. Alle bærer naturligvis mundbind eller visir og holder to meters afstand.

Hvis det ønskes, kan rundvisningen også foregå virtuelt over eksempelvis FaceTime, ligesom interesserede også kan tale i telefon med en nuværende elev.

Hybholt: Bliv klogere

- Vi vil gerne fortælle om vores projektbaserede undervisning, studiemiljøet, vores gode sociale sammenhold, og alt det andet, der gør, at HHX og HTX er noget helt særligt.

- Når vi nu er lukket ned, må vi derfor tage alternativer i brug, så de unge kan blive klogere på, om en erhvervsrettet studentereksamen er noget for dem, siger Niels-Erik Hybholt, rektor på HHX og HTX, ZBC Slagelse.

I øvrigt kan man læse mere om mulighederne på zbc.dk. Og du kan booke en tid til rundvisning eller en snak hos studiesekretær Janne Dam Modell på tlf.: 4172 1226 eller på e-mail jmod@zbc.dk.