Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLD. FC Storebælt, B 73 Slagelse og SBI Skælskør tørnede ud i ægte fodboldstrid både i serie 2 og 4 - langt væk fra Europæiske Super League, pengegriskhed, stjernestatus og kolde skærme med fodboldreklame samt mere og mere stillesiddende computernørderi og ny slags spillelidenskab. VDonline tog ud i det fri for at levere en lille stemningsrapport...

VESTSJÆLLAND: Det er forår, og der er fodbold. Rigtig fodbold på græs - mere eller mindre kunstigt græs.

Og i en følelsesmæssig svær blanding af arrigskab og protest mod de nye (hurtigt skrantede) europæiske Super-League-planer og så almindelig dansk amatør-fodboldglæde og forårskuller, forlod jeg tirsdag aften fjernsynets elitebold for at tage til Skælskør stadion og her følge nogle lokale serie 2 og serie 4-hold fra hhv. B 73, SBI Skælskør og FC Storebælt i Korsør.

Lun fodboldglæde

Fodboldturen var bestemt ikke forgæves.

I strålende aftensol og fortsatte 14-15 graders Celsius kunne man her - med lidt fuglefløjt i træerne og smuk udsigt til Noret - følge ægte fodboldspil med rigtige mennesker i ædel kappestrid og kamp, som den udfolder sig her på Vestsjælland.

Der var samtidig masser af sund fodboldtræning rundt på anlægget, med både ungdom og old boys i action.

To lokalopgør

Og ellers så jeg på særligt to kampe, to lokalopgør, sammen med visse andre fodboldinteresserede udenfor coronahegnet.

Sammen med tilfældige hundeluftere plus tre af Solskinsbyens skarpeste blondiner, kunne man her følge det ægte, helhjertede fodboldspil, som det udfolder sig i Dannevang - mens der blev milliardforhandlet om The European Super League i Madrid, Barcelona, London, Manchester og Milano.

I øvrigt - og ikke helt uventet - forgæves!

Ud i det grønne

Nej, her på banerne i Skælskør var der ro, orden og rendyrket boldudfoldelse. Der var infight, gevaldig spænding og - indimellem - også tilløb til godt fodboldspil.

Om man også ville betale entré her kunne måske diskuteres...

Men vi befandt os alle dejligt langt væk fra topstyring, tv-rettigheder og skærmene med både prof-spil, gaming og også den computerstyrede, frembuldrende ungdomskult af Fortnite og FIFA-spil, der helst vil stjæle vore sønner og døtre til blot at sidde stille og trykke på knapper.

I stedet for at bevæge sig ud i det fri, ud i det grønne.

Flotte mål af de lyseblå

I øvrigt sejrede FC Storebælt knebent 2-1 over de blå- og hvidstribede Skælskør i serie 2-kampen.

Det skete på glimrende Korsør-scoringer af Nicklas Paulsen og Christoffer Hjortkær. SBI-klubben af 1924 reducerede i slutfasen.

I en ret jævn, lige kamp, hvor hjemmeholdet faktisk havde de største målchancer, men bl.a. Alexander Sørensen var uheldig med et smart flugtningsforsøg i kampens begyndelse.

Sådan er fodbold. Bolden er rund - og hverken FIFA, UEFA, de største fodboldbosser eller alverdens aktører rundt omkring kan normalt diktere kampens gang eller resultatet.

P.S. Mere om selve seriekampen og Skælskør-Korsør-amatørfodbolden følger i en senere artikel. I serie 4-kampen, afviklet på den mere fornemme, men også knoldede misligholdte stadionbane, vandt Skælskør i øvrigt 3-1 over de grønne fra B 73.