Klik og se annoncen

Slagelse: Marievangsskolens 4. klasse blev torsdag kåret som vinder Årets Skolekunstprojekt 2020. En konkurrence afholdt af foreningen bag Sct. Michaels Nat, og som oprindeligt skulle have fundet sted i september 2020. Efter at have været udsat mange gange på grund af corona-situationen kunne udstilling og kåring af vinderen endelig finde sted: Torsdag kl. 18 blev vinderne kåret foran Røde Tårn, hvor elever, lærere og familie fra de deltagende klasser var mødt op.

Årets tema, udvalgt af projektleder Knud Erik Sørensen, var fortolkning af et kendt kunstværk. Vinderne havde valgt at fortolke Skriget af Edvard Munch.

Dommerkomitéen, bestående af Estrid Eriksen, Melahat Turhan og Helle S. Madsen, var imponeret over de mange forskellige kunstværker og fortolkninger.

Formand for dommerkomiteen Estrid Eriksen, sagde blandt andet:

- I har fået en stor opgave at fortolke et kunstværk og nytænke det! Corona har gjort indtryk fra dødningehoved, kiste og sprit. Billeder med perler, stofkollage og mosaik. Mor/barn i forskellige situationer, blanding af farver, lys og skygge, frugter og karameller i ler. Ballet i svævende ostevoks, silikoneklip og maleri. Selv med masser af mundbind kunne man ikke holde skriget tilbage til sidst.

Melahat Turhan offentliggjorde vinderen og sagde: Opgaven stod på tydeligt at se hvilke ikonisk værk, der stod bag og en nyfortolkning af værket. I vinderprojektet var det tydeligt at se hvilken kunstner og hvilket værk. Der var stemning, nemlig angst. Nyfortolkningen var corona og med klimaet i fokus. Der var en blanding af fag og mange teknikker var i brug: Sløjd, collage og installation. Det er svært, men i vinderprojektet er det godt lavet. Stort til lykke til Marievangsskolen.

Marievangsskolens præmie er tilskud på 8.000 kr. til en udflugt for klassen til en kunstudstilling eller lignende. De øvrige seks klasser fra Søndermarksskolen, Stillinge Skole, og Skælskør Skole blev nr. 2 og har alle fået et gavekort på 500 kr.

Udstillingen i Røde Tårn med de syv klassers kunstværker (3. og 4. klasser) er åben fredag d. 28. maj indtil kl 18.