Klik og se annoncen

Af John Hansen

ØKONOMI. 'Kommunekassen bugner' - ifølge viceborgmester Villum Christensens seneste udmelding om Slagelse Kommunens økonomiske tilstand 2021. Villum erkender dog, 'at driften i kommunen er udfordret'

KOMMUNEN: Aldrig tidligere i de seneste fem-seks år har Slagelse Kommunes likviditet og økonomi set bedre ud netop endnu.

Det er viceborgmester Villum Christensen, LA, der en uge inde i det nye år til Ugeavisen melder ud, at 'vi aldrig har haft så mange penge i kassen.'

Tallet ligger på 447 millioner kroner. 'Kommunens kasse bugner simpelthen,' pointerer en glad Villum Christensen.

Hvad er udvikling?

- Ja, det er da meget godt. Til gengæld sker der ikke en skid. Eller ikke ret meget ud over noget boligbyggeri, lyder det fra den første kritiker, vi møder lige ude foran rådhuset.

Kritikeren peger også på, at flere penge er lånt. Tallene er ikke totalt reelle...krone til krone.

Viceborgmesteren mener dog, at man både har rede penge og bestemt også har gang i en hel del udvikling.

'Kassen bugner...'

'Men husk at den helt afgørende bundlinje og dermed det bedste parameter for kommunens økonomiske â??helbred' netop er den gennemsnitlige likviditet set over 365 dage,' siger Villum og uddyber:

'Status for 2020 er nu kommet og viser at kommunens kasse bugner med 447 millioner kroner, hvilket er 87 millioner mere, end forvaltningen ventede i februar 2020 lige før Corona - og før vi ekstraordinært bevilgede over 50 millioner kroner i hjælpepakke.'

Villum: Kernesund økonomi

Viceborgmesteren: 'Vi har ikke haft så mange penge i kassen siden midt 2015, og kommunens økonomi er kernesund på trods at de besværligheder coronaen har givet.

Kommunen har uden tvivl også sparet mange penge på transport, møder, konferencer m.v.

Den økonomiske situation står i skærende kontrast til de dommedagsprofetier, som visse partier fik protokolleret i begyndelsen af 2020.

Og selv om driften er udfordret, så er Slagelse Kommune, akkurat som den danske stat, bundsolid når det handler om at få råd til at tackle de fremtidige udfordringer,' påpeger Villum Christensen.