Klik og se annoncen

Af John Hansen

MOTOCROSS: Tilskuere i alle aldre var særdeles spændte.

Ja, nogle var direkte nervøse for, om detteher dog kunne gå godt...

Men det gik på alle måder imponerende godt, da den unge vovehals af en motocrossatlet Alex Porsing tirsdag eftermiddag i Cirkusland forsøgte at sætte ny 'verdensrekord' i at hoppe over lastbiler - og så i et ganske særligt backflipper-hop.

Ok, nogen officiel verdensrekord var der vist ikke på spil. Men showet var stort...

Succesfuldt

Og det lykkedes - under stor koncentration og bevågenhed - Alex i en ren baglæns salto-mortale at flyve over alle de mange Cirkus Arena-lastbiler, der var linet op.

- Fantastisk. Utroligt! Lød det, da det hele var vel overstået...og ingen var drattet ned.

Ja, Alex udførte sin bedrift med virkelig overlegenhed og selvsikkerhed - og havde endda overskud til på dagen at give publikum lidt extra show til opleveren.

Med backflip

Knægten er jo gang på gang god for tricks og stunts på sin freestyle-maskine, der åbenbart bare vil i luften. Verdensrekord eler ej...

Sidst Alex Porsing udførte en slags verdensrekord, sikrede det ham en sejr i â??Danmark Har Talent' på TV2.

Denne gang hoppede Alex Porsing altså over flest mulige lastbiler, mens han backflippede henover dem på motocross i ét langt spring.

Det farligste...

Den amerikanske motorcykel-stuntmand Evil Knievel havde indtil lørdag verdensrekorden, som lød på et forlæns-spring over 13 lastbiler.

Evil Knievels spring var et â??straight jump', hvilket vil sige, at han â??blot' hoppede over lastbilerne uden at udføre tricks undervejs.

Dette ville Alex dog overgå i Slagelse. Ingen i verden havde nemlig endnu prøvet at foretage rekordforsøget, mens de backflippede henover lastbilerne - så det ville Alex Porsing selvfølgelig gøre!

Alex Porsing optimist

Før rekordforsøget udmeldte Alex selv:

- Det her rekordforsøg bliver en stor challenge. Jeg vil stikke Evil Knievel ved at backflippe henover lastbilerne i stedet for at hoppe lige over dem.

- Det er langt sværere og ti gange mere farligt at backflippe henover lastbilerne, end at hoppe lige over dem. Der skal bruges meget mere fremdrift ved et backflip for at nå lige så langt som ved et straight jump, samtidig med at jeg selvfølgelig også kommer til at hænge på hovedet undervejs.

Og han gjorde det sgu'. Se selv Evan Hemmingsens billeder her fra Cirkusland, hvor boss Berdino jublede sammen med mange, mange andre, solidt stående på jordoverfladen...