Klik og se annoncen

Af John Hansen

BYGGERI. Nu er Slagelses unikke og efterhånden berømte højhus, Kløvertårnet, nået op til allerøverste etage. Otte etager vil give flot udsigt, især fra en offentlig terrasse mod nord. Casper Andersen & Co. håber på et rejsegilde i marts måned

SLAGELSE: Byggemæssigt er det gået ganske planmæssigt.

Og vi har alle i Slagelse uge for uge kunnet følge, hvordan byens første rigtige 'højhus', Kløvertårnet (omdøbt fra Kløverhuset), skød opad jorden ved Stormbroen og Jernbanegade og nu har fået lagt etage på etage.

Forleden dag nåede totalentreprenør Niels Lien toppen, altså de ialt otte etager op i den flotte blå luft.

'Ja, nu skal vi ikke højere. Ihvertfald blot yderligere 80 centimeter med vores tag allerøverst oppe,' fortæller afdelingschef og partner Casper Andersen på byggepladsen til Ugeavisen.

Den gode udsigt

Nu er man oppe i fuld højde.

Nederst med en stueetage og så øverst oppe 7. sal.

7. sal er dermed den øverste, og det er her, at Slagelse Boligselskab har bebudet en form for offentlig terrasse, der vender mod nord.

Herfra får man en fantastisk udsigt over store dele af Slagelse - og Vestsjælland.

Rejsegilde snarest

Kløvertårnet ventes helt færdigt i august-september - og det skal jo indeholde såvel 36 ungdomsboliger i Studiebyen Slagelse som domicil for Slagelse Boligselskab med Arne Juul i spidsen.

Et berammet rejsegilde sidst i februar er på grund af coronaen udskudt nogle uger. Man håber på at det måske kan arrangeres sidst i marts...

Heldigt sluppet...

Når vi skriver om planmæssig byggeproces, så har vi naturligvis ikke glemt, at der i januar skete en ganske uhyggelig faldulykke med en arbejder, der styrtede ned i elevatorskakten.

Heldigvis faldt han ikke så langt ad gangen, men af flere omgange, hver gang cirka tre meter. Og lykkeligvis blev skaderne på ham mindre end man kunne frygte - og han er forlængst udskrevet fra sygehuset.

Der var tale om en kedelig hændelse. Dog var der intet at pege på fra Arbejdstilsynet, men alle mødtes næste morgen til et møde indkaldt af bygherren.

Man ventede til alle igen var klar og gik så videre med arbejdet.