Klik og se annoncen

KOMMUNALVALG. Efter Grundlovsmødet i Korsør, så kalder Venstre i Slagelse Kommune nu til opstillingsmøde på Borreby ved Skælskør den 16. juni. Spændende Søren Gade vil være gæstetaler på den store V-aften

LOKALPOLITIK: Det er ingen hemmelighed, at Venstre i Slagelse Kommune - med borgmesterkandidat Knud Vincents i spidsen - sætter rigtigt meget ind på at styrke sig ved efterårets byråds- og kommunalvalg.

Venstre søger mere indflydelse. Mere deltagelse og aktivitet i udvalgene og går da også efter at påtage sig borgmesteransvaret.

I Vincents mener man at have et godt og brugbart alternativ til John Dyrby.

Uro - og mere ro...

Det kom også frem ved partiets Grundlovsmøde i Korsør, hvor bl.a. Vincents, Ole Drost og Stén Knuth talte.

Knuth lagde ikke skjul på, at Venstre nationalt som parti absolut har haft en svær periode de seneste måneder - 'markante personligheder har forladt os' - men han vurderer også, at der nu igen er ro over gruppen på Borgen. Og muligheder folder sig ud...mener han.

Medlemmernes tur

Partiledelsen i kommunen har allerede for en tid siden fundet frem til et stort antal forskellige byrådskandidater - 'et rigtigt bredt hold,' som man selv udtrykker det - og nu er man klar til at indkalde til opstillingsmøde til kommunalvalget.

Og her er der brug for medlemmerne.

'Venstre i Slagelse indkalder nu til opstillingsmøde, hvor vores opstillingsliste frem mod kommunalvalget skal vælges. Det sker præcis 5 måneder før valget, nemlig d. 16 juni kl. 19:00 på Borreby Teater,' beretter partiet til Ugeavisen - og uddyber:

Mange kandidater

'Venstre er faktisk ret klar til kommunalvalget og med et hav af kandidater stående på spring. Så nu holder vi det endelige opstillingsmøde.

Det sker efter en række løbende opstillingsmøder, hvor kandidaterne er blevet præsenteret.

Derfor forventer Venstre i Slagelse Kommune også at det bliver en stor kandidatliste som også rummer en stor bredde. Venstre har nemlig allerede nu har mere end 26 kandidater klar til valget. Det begejstrer Knud Vincents, som er borgmesterkandidat for Venstre.

Bredt hold...

Â??Det gør mig glad, at vi er klar med 26 kandidater. Og især er jeg glad for den store bredde vi har i vores hold. Nu glæder jeg mig over at vi får afholdt et opstillingsmøde, så vi kan blive helt klar til kommunalvalget.' siger Knud Vincents.

De mere end 26 kandidater som er klar til valget er meget forskellige og bredden på holdet er stor, både når det kommer til erfaring, geografi og alder.

Vi dækker hele kommunen med vores hold, og har en god blanding af nye kandidater og mere erfarne.' siger Knud Vincents og fortsætter:

â??Og samtidig så kommer kandidaterne fra vidt forskellige baggrunde på tværs af uddannelsesbaggrund og erhvervsbaggrund. Det er en kæmpe styrke.'

Personlige stemmer

Til opstillingsmødet bliver alle kandidaterne indplaceret på listen fra plads nr. 2 og nedefter. Og selvom at medlemmer indplacere kandidaterne på listen, så er det i sidste ende vælgerne der har det sidste ord.

Kandidaterne bliver opstillet på en sideordnet liste, så det i sidste ende er vælgerne, der afgør hvem fra Venstre, der bliver valgt til byrådet.

Alle medlemmer af Venstre i Slagelse Kommune har møde- og stemmeret til opstillingsmødet, såfremt de har betalt kontingent for 2021 senest 7 dage før.

Søren Gade 'live'

Og som gæstetaler her den 16. juni på Borreby er det lykkedes at få Søren Gade på besøg.

Søren Gade er en af Venstres mest markante og central personer i nyere: tidl. MF, EU, og direktør for Landbrug Fødevare, gruppeformand og meget mere.

MF Stén Knuth: 'Søren kommer og deler ud af sine oplevelser gennem årene, og der venter forsamlingen en af de helt store oplevelser.

Og så kommer Søren også, fordi han har en god idé om, at Slagelse igen bliver blåt, og fordi han gerne hjælper sin gode ven Knud Vincents, som er Venstres borgmesterkandidat.

Vi i Venstre Slagelse er glade for, igen at vores netværk og relationer ind i det politiske, skaber en oplevelse for vores medlemmer,' pointerer Stén Knuth.