Klik og se annoncen

Af John Hansen

UDDANNELSE: Der er heldigvis igen mere og mere liv at se og mærke i uddannelsesbyen Slagelse.

Og mens det store Absalon-byggeri og projekt højere og højere rejser ved Sdr. Stationsvej, så kan naboen SDU - Syddansk Universitet - melde om nye successer på studiejob-fronten.

De fire studerende, som vandt årets erhvervskonkurrence Case Camp på SDU Slagelse, har nemlig fået et særdeles godt afkast af deres deltagelse.

Først vandt de jo en stor pengepræmie i konkurrencen, og oven i hatten har de nu også fået tilbudt studiejob i den virksomhed, Odsherred Forsyning, som leverede casen til eventen.

Den fine dialog

Det er SDU-campuskoordinator Kirsten Lambert, der her og nu kan melde om resultater af et succesfuldt erhvervssamarbejde - blandt andet fire spændende studiejobs til unge mennesker.

Syddansk har efterhånden i længere tid gjort ekstra meget ud af samarbejde med det lokale og regionale erhvervsliv. Så teori og praksis kommer tættere til hinanden.

Informationskampagne til borgerne

Opgaven i studiejobbet er at omsætte gruppens gode idé fra Case Camp på universitetet til en konkret informationskampagne til alle borgere i Odsherred, der skal køre her i juni 2020.

Målet med kampagnen er at få borgerne til at bruge færre pesticider i deres private haver, hvilket vil gavne kvaliteten af drikkevandet og sikre, at der også i fremtiden er rent vand til alle.

Kampagnen vil give de lokale haveejere en masse gode råd om, hvordan de kan komme ukrudtet i deres have til livs uden at bruge sprøjtegift eller andre kemikalier.

God kommunikation er...

Den gode information gives gennem en video, som kan ses på forsyningsselskabets sociale medier og på små postkort, som bliver uddelt i de lokale planteskoler og havecentre.

Der skal også udarbejdes en del artikler, som skal i de lokale medier og magasiner.

'Det er en fantastisk mulighed, som Odsherred Forsyning giver os studerende. Først får vi lov til at arbejde med en aktuel problemstilling, komme med løsningsforslag og blive involveret i virksomhedens dagligdag. Dernæst tilbyder virksomheden os at føre vores idé ud i livet hos dem - sådan helt ud til deres kunder for et rimelig stort markedsføringsbudget', fortæller en begejstret Eva Ferré Winkel, en af de fire, der har fået tilbudt et studiejob i forsyningsselskabet.

Hun fortsætter: 'Tilliden til os er enorm og som studerende med begrænset erhvervserfaring er det fedt, at få lov at bruge teorien i praksis. Det styrker min faglige selvtillid og giver mig mod på at skrive flere studieopgaver sammen med virksomheder og på sigt tage i praktik'.

Vigtigt erhvervssamarbejde

SDU glæder sig også gevaldigt over, at samarbejdet med Odsherred Forsyning bærer yderligere frugt og nu resulterer i aktuelle studiejobs til de studerende.

Formålet med SDU's mange erhvervsaktiviteter for studerende, som fx den årlige Case Camp, er at forberede dem til deres kommende karriere i erhvervslivet ved at anvende teorien fra undervisningen i praksis og at give dem indsigt i forskellige brancher og konkrete problemstillinger fra virksomhedens hverdag.

SDU-dekan: Det konkrete!

Den vigtighed pointeres af Jens Ringsmose, som er dekan på SDU: 'Det gør en kæmpe forskel, når de studerende får lov til at prøve kræfter med et konkret problem, både i særlige events på universitetet og nu som medarbejder i virksomheden.

Som et ekstra krydderi fik de hér mulighed for at løse en svær og aktuel samfundsmæssig udfordring for Odsherred Forsyning. Opgaven med det rene drikkevand falder rigtig fint i tråd med SDU's generelle fokus på FNs Verdensmål - et fokus, som gennemsyrer alle vores aktiviteter og handlinger. Vi kan kun konstatere, at samarbejdet med Odsherred Forsyning er guld værd for vores studerende - og for universitetet'.

Mange erhvervsaktiviteter

Samarbejdet med erhvervslivet er en del af SDU Slagelse DNA, og de studerende kan deltage i flere erhvervsaktiviteter hvert semester.

Allerede nu ved studiestart i september 2020 skal de 350 nye studerende deltage i et særligt event med Slagelse Musikhus, og de 5. semesters-studerende kan være med i det særlige valgfagsforløb, Uddannelsernes Fælles Case, her i efteråret.

Også i den almindelige undervisning inddrages flere erhvervsvirksomheder, enten med særlige oplæg eller aktuelle caseforløb.