Klik og se annoncen

Tekst og foto af Steen Andresen

Agersø/Omø: På Agersø og Omø-færgerne overvejer rederichef Michael Due nu, om han skal arbejde på at få færgerne godkendt til endnu flere passagerer, da der på næsten hver afgang i øjeblikket er passagerer, som ikke kan komme med.

Dette vil kræve flere medarbejdere, ligesom også billetsystemet i så fald vil kræve en opgradering, fortæller Michael Due.

Hver af de to ø-færger må pt. have 98 passagerer med.

Stigning på 100%

Stigsnæs-Agersø færgen fragtede i år 8000 passagerer i perioden 1.juli -19. juli, en fremgang på 100 %, mens Stigsnæs Omø-færgen havde 5000 passagerer med i samme periode. Også en fremgang på 100% fra samme periode sidste år.

En stor succes for de små øer, men en klar udfordring for både færgeselskabet, færgepersonalet og øerne, der pludselig oplever et voldsomt boom i passagerstrømmen.

Anne Bjergvang fra ø-udvalget fortæller, at sommeren fortsætter i august og september: Gratis færgerejser til Agersø og Omø. Alle passagerer (også dem i bilerne) tilbydes gratis rejse i august og september, eller så længe statspengene rækker. Derudover er det gratis for cykler at blive fragtet over og der udfærdiges en særlig billig personvogn billet, som gælder for både øboere og turister.

Jo, når danskerne ikke kan tage udenlands på ferie i år, så er det mest eksotiske vel så en af vores mange pragtfulde øer?!

Og når man først har prøvet det én gang, så vender man med garanti altid tilbage!