Klik og se annoncen

Ny model. Toyota introducerer senere på året sin nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, der kommer med den nyeste fjerde generation hybridteknologi, intelligent firehjulstræk samt Toyotas helt nye multimediesystem. Allerede nu åbner Toyota for forsalget ved for første gang at løfte sløret for priserne på nogle af de højest udstyrede udgaver af Yaris Cross

Bilbyen SLagelse: Forventningerne til Toyotas nye, kompakte SUV, Yaris Cross, der introduceres i Danmark senere på året er store. Og med god grund, pointeres det fra Toyota. - For ikke nok med at den har et skarpt og iøjnefaldende design, så kommer Yaris Cross også med Toyotas nyeste fjerde generation hybridteknologi, som man kender fra den nye Yaris, et intelligent firehjulstræk fra storebror RAV4 samt et helt nyt multimediesystem med mulighed for fjernstyring af forskellige af bilens funktioner.

Desuden udmærker Yaris Cross sig med attraktive priser. Det bekræfter Toyota, der nu løfter sløret for priserne på nogle af de højest udstyrede udgaver af Yaris Cross og samtidig åbner for forsalget hos alle landets autoriserede Toyota-forhandlere.

En af de forventede mest populære udstyrsudgaver af Yaris Cross med tilnavnet Style vil kunne fås for 279.990 kr. Her er der ikke sparet på udstyret, og udstyrslisten er ifølge Toyota længere end en syv-årigs ønskeliste til jul.

Høj sikkerhed

Alle udgaver af Yaris Cross er udstyret med fuldautomatisk klimaanlæg og den nyeste generation af den avancerede sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense, med blandt andet adaptiv fartpilot, vognbaneassistent med aktiv styring og automatisk nødbremse for både biler, cyklister og fodgængere herunder også de modkørende biler i et vejkryds, som søstermodellen Yaris har fået stor ros og anerkendelse for.

Derudover får man i Style-udgaven også 17' alufælge, LED for- og baglygter, nøglefri betjening, varme i læderrattet, 9' multimedie skærm, live navigation, over-the-air opdatering af multimediesystemet, DAB+ radio, bakkamera, head-up display, trådløs smartphone oplader, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, elektrisk bagklap med håndfri betjening og panorama-glastag blot for at nævne lidt fra den omfattende udstyrsliste.

Ægte SUV-dyder

Adventure-udgaven skal være med til at forstærke de ægte SUV-dyder ved den nye Yaris Cross og efterlade indtrykket af en bil, der egner sig til meget mere end blot kørsel i byen, men som er klar til også at tage sin ejer med på nye eventyr, næsten hvor det skal være.

Intelligent firehjulstræk

Yaris Cross er den eneste kompakte hybrid SUV, der kan fås med et unikt, intelligent firehjulstræk. Firehjulstræksystemet skifter automatisk mellem forhjulstræk og firehjulstræk alt efter forholdene og øger derved også sikkerheden bag rattet. Det er desuden muligt med en knap selv at vælge Terræn eller Sne indstilling, for at øge bilens stabilitet under særligt udfordrende vejforhold.

Det intelligente firehjulstræk er et elektrisk system, hvilket gør det mere kompakt og lettere end et traditionelt mekanisk firehjulstræk og sørger for en bedre brændstoføkonomi og lavere CO2-udledning. Alle udgaver med det intelligente firehjulstræksystem kommer med et dobbelt wishbone baghjulsophæng, som er med til at give en endnu bedre køreoplevelse på både almindelig vej og ikke mindst ved offroad-kørsel. Toyota har også sat pris på det intelligente firehjulstræk til Yaris Cross, der kan fås for 35.000 kr.

Yaris Cross bygges på den helt nye GA-B platform på Toyotas bilfabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig. Yaris Cross bliver 240 mm længere, 20 mm bredere og 90 mm højere og får en væsentlig højere siddeposition og større frihøjde, som det hører sig til for en ægte SUV.

Alle udgaver af Yaris Cross fås med Toyotas nyeste, fjerde generation hybridteknologi med samme brændstofeffektive tre-cylindrede 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som man kender fra den nye Yaris. Forskningsstudier med netop den nye Yaris fra anerkendte universiteter i Europa viser, at over halvdelen af tiden bag rattet foregår helt elektrisk med slukket benzinmotor.

Foreløbige test af Yaris Cross viser, at man kan forvente en gennemsnitlig CO2-udledning ved blandet kørsel på omkring 100 g/km for den forhjulstrukne udgave og omkring 110 g/km på den firehjulstrukne. De endelige tal mangler dog stadig at blive bekræftet.

Helt nyt multimediesystem

Med Yaris Cross introducerer Toyota også sit helt nye multimediesystem og tjenesten Toyota Smart Connect, der sikrer både håndfri og ledningsfri smartphone integration samt løbende opdatering 'Over-The-Air' af multimediesystemet og den indbyggede, cloud-baserede navigation med real-time trafikinformation, så man i tilfælde af pludselig opståede situationer kan blive guidet en alternativ vej til sin destination.

Sørger man samtidig for at installere Toyotas MyT app på sin smartphone, kan man kommunikere med sin Yaris Cross og både fjernstyre bilens klimaanlæg, åbne og låse bilen og sende rejseplaner direkte til bilens navigationssystem.

Med offentliggørelsen af priserne på de højest udstyrede udgaver af Yaris Cross, åbner Toyota dermed også for forsalget, og på toyota.dk vil man både kunne se udstyrslister, priser og konfigurere sin personlige Yaris Cross, inden man bestiller den hos sin lokale Toyota-forhandler: Autohallen ved Stop 39 i Slagelse.