Klik og se annoncen

Af John Hansen

Selvom der nu her fra 8. juni og senere 8. juli nu corona-åbnes mere og mere i Danmark og Europa, så må tvivlen fortsat nage...

Man kan bestemt fortsat HÅBE (og GLÆDE sig) - 'men sikker kan man altså ikke være'!

Sådan opgør epidemi- og lægeekspert Torben Mogensen corona-situationen her et års tid før den udskudte ny-berammede afvikling på dansk grund af dels EM i fodbold og derpå Tour de France-starten 2021.

Slagelse og Vestsjælland

Begge kanonstore sports- og mediebegivenheder skal finde sted i Danmark i juni-juli om godt et års tid.

For cykelløbets vedkommende skal det være med en rute, der løber gennem Vestsjælland - ned langs Storebæltskysten og ud over den spektakulære bro. Og fodboldkampene i Parken skulle jo gerne vises på storskærm på Nytorv i Slagelse med et tusindtal mennesker festligt forsamlet.

Ingen garantier!

Ingen kan dog med 100 procent garantere, at de to mega-begivenheder finder sted som beregnet.

Det må læger og sundhedseksperter desværre fortsat fremføre - eksempelvis Torben Mogensen på TV 2 News her i juni '20 med nogen bekymring.

'Tour de France og EM-fodbolden kan stadig komme i fare i 2021. Vi kan nemlig ikke vide, hvad efteråret og vinteren bringer på coronafronten,' pointerer en alvorlig Mogensen.

Andre eksperter udtrykker noget af det samme. 'Og alle forskere bryder sig ikke om at skulle garantere noget med sikkerhed - det kan vi bare ikke,' udtrykker en anden i DR-2's seriøse Deadline.

De store forsamlinger

Prof. epidemiolog Anders Randrup Thomasen sagde i pinsen også, at den der med meget store, vilde forsamlinger - f. eks. ved fodboldkampe med titusinder af tæt forsamlede tilskuere - den vil han heller ikke kunne love. Endsige karakterisere som nogen god idé et stykke tid fremover.

Vi bliver forhåbentlig klogere og bedre til at håndtere den slags smitte og pandemier fremover - som vi vel hver især (hygiejne og afstand) er blevet det de seneste tre måneder - men der er næppe tvivl om, at det oftere og oftere kommer til os.

Om det så er fra Østens og Mellemøstens fugle- og dyremarkeder eller hvor fra...

Sprit-vask og afstand

'Vigtigst er det, at vi hver især fortsætter den vigtige især håndhygiejne, vi har tillært os. Og dertil en passende afstand til andre,' påpeger Torben Mogensen som ganske afgørende.

Samtidig gør han opmærksom på, at det jo ikke er nok, vi gør dette her i Danmark og omkringliggende lande. 'Her er det hele Europa, ja hele verden vi taler om.'

Også når vi tænker internationalt og globalt som med hensyn til f. eks. EM-fodbold og Tour de France.