Klik og se annoncen

Vestsjælland: Da Mette Frederiksen lukkede landet ned d. 11. marts, betød det også at fællestræning for alle Team Rynkeby hold blev suspenderet i en længere periode, men målet for træningen var stadig turen til Paris. Men den 17. april kom den endelige melding fra en enig bestyrelse hos Team Rynkeby - turen til Paris 2020 var aflyst!

- Det var et hårdt slag. Vi vidste godt meldingen ville komme, men det var bare noget andet da det stod der, sort på hvidt, siger Team Rynkebys kaptajn Niels Urban Hansen. - Men fordi vi havde haft det på fornemmelsen, havde min vicekaptajn Søren og jeg allerede talt om en Tour de Danmark som erstatning for en tur til Paris. Så vi gik i gang med arbejdet omkring booking af hoteller og hvad vi ellers skulle bruge allerede dagen efter.

At samle et splittet hold

I slutningen af april begyndte Team Rynkeby Vestsjælland så småt at cykle i mindre grupper, samtidig med reglerne for udendørs idræt blev lempet.

- Det var en virkelig god nyhed, da vi fik at vide, at vi måtte køre i små grupper på max. 10 personer. Det var lidt demotiverende at træne alene eller sammen med én makker, for det er ikke det Team Rynkeby handler om, siger Theresa Andersen, der er førstegangsrytter på Team Rynkeby.

- Det handler i stedet om fællesskab og sammenhold. Så selvom det selvfølgelig ikke har været optimalt at træne i små grupper og ikke har været det samme som at køre i de store grupper, så har det været et rigtig godt alternativt, og det har fungeret virkelig godt.

At samle et hold, der har været splittet af restriktioner, er begge kaptajner på Team Rynkeby Vestsjælland klar over kan blive en udfordring, men de er begge fortrøstningsfulde. - Alle ryttere og servicefolk er så engagerede og enormt glade over at vi ENDELIG kan træne sammen som et rigtigt hold. Det var som at se køer blive sat på græs om foråret, da vores første fællestræning var aktuel d. 10. juni, griner Niels Urban Hansen. - Vi skriver historie, det er aldrig sket før, og det kommer nok heller aldrig til at ske igen, at et Team Rynkeby hold cykler rundt i Danmark. Vi har en måneds tid til at få holdet samlet og så har rigtig mange heldigvis valgt at tage med igen i 2021, så vi får et fantastisk sammenhold. Det bliver så fedt!

Tour de Danmark som erstatning

Det er selvfølgelig en skuffelse for alle ryttere og servicefolk ikke at komme afsted til Paris i år, men at året ikke bare slutter uden en 'rigtig' afslutning, er førstegangsrytter Inge Møllegård fra Gørlev rigtig glad for.

- Vi skal have en fest på de gule lyn (cyklerne red.) og i hinandens selskab! Det er fantastisk at TRV har kaptajner, som vil vores projekt så meget, at de bruger det ekstra tid det tager! Tak for dem, slutter en glad og spændt Inge Møllegård, der indrømmer, at det nok bliver lidt hårdt, men mest af alt rigtig sjovt!

Kys og Kør

Når Team Rynkeby Vestsjælland normalt kører afsted mod Paris, sker det fra et fyldt Nytorv i Slagelse, midt i festugen, med taler fra borgmesteren, formanden for Business Slagelse, og musik på scenen. Alle ryttere og servicefolk bliver kaldt op for at blive skrevet ind i den traditionsrige logbog, mens familie, venner og bekendte står og ser på.

Allstars holdet (forhenværende ryttere på TRV red.) sender det nye hold godt på vej, ved at køre i formation gennem Slagelse og siger farvel ved Herlufsholm, men sådan bliver det ikke i år.

- Vi kan ikke samle så mange mennesker, men derfor skal vi ikke 'degradere' vores afgang, når vi starter vores Tour. Vi har mange nye ryttere med, der skal ud på deres første store styrkeprøve, vi skal stadig cykle 1.300 km på otte dage, fuldstændig som hvis vi skulle til Paris, det er ikke noget man bare lige gør, siger PR og event-ansvarlig på Team Rynkeby Vestsjælland, Sarah Gaarsdal Pelle.

- Alle skal stadig have følelse af, at de er en del af noget virkelig stort. Vi livestreamer indskrivningen i logbogen, så alle kan være med hjemmefra, vi ser på om vi ikke kan lave noget 'kys og kør' et sted på ruten, så vi kan sige farvel til vores nærmeste familiemedlemmer, og vi vil også gerne gøre ruten første og sidste dag offentlig, så folk måske kan finde et sted og stå og vinke til os. Vores Allstars hold har lovet, at de vil stå på ruten og sige farvel til os, det synes vi jo er fantastisk. Det er en stor dag og den skal være så festlig som overhoved mulig, siger Sarah Gaarsdal Pelle

Ankomsten tilbage i Slagelse d. 11. juli skal også være festlig. Med mulighed for at samle 100 personer i alt, vil der være middag for alle deltagere og deres pårørende. Der bliver flagallé i Slagelse og en masse andet, der endnu ikke er helt fastlagt. - Vi har lidt småtravlt, normalt planlægger vi alt det her på et par måneder, nu har vi tre uger, men det når vi nok, siger Sarah med et smil.

Team Rynkeby Vestsjælland cykler Tour de Danmark fra d. 4. juli til d. 11. juli.