Klik og se annoncen

Af John Hansen

En af vore mest kendte og flittige lokale musikere, Troels Christensen fra Svenstrup - tidligere Sørbymagle - sætter hovedkanalen TV 2 nu ekstra spotlight på her tirsdag den 24. november.

Troels - der også er kendt som formand for Tårnborg Idrætsforening, tidligere MF, byrådsmedlem og også borgmester i den gamle Hashøj Kommune - kan som tidligere fortalt fejre 50 års jubilæum som sanger og musiker.

Og han har i store perioder ligget en særdeles flot nummer ét på Dansktoppen.

Toppen af Dansktoppen

Som nævnt er det tirsdag den 24. november på TV 2 kl. 20.00, at der bringes en udsendelse om Troels' musikunivers - efter at Melvin og HELT SORT har været på besøg i Svenstrup og Korsør med et større produktionshold.

Når vi spørger til årsagen til dette tv-program netop nu, svarer Troels:

'Årsagen til at de har fået øje på mig i denne forbindelse, er, at jeg har ligget nummer et på Dansktoppen med flere af mine sange de seneste par år.

Men i denne forbindelse er det også fordi, at jeg har indspillet en ny fødselsdagssang: 'Vi si`r tillykkeâ?¦.'

Og så spørger Melvin: - Hvorfor synger danskerne fordi de har fødselsdag?', forklarer Troels.

- Sjove optagelser...

Troels fortæller endvidere til VDonline og Uge Nyt, at der var tale om en rigtig sjov optagelse.

'Jeg måtte ikke få noget som helst at vide om, hvad han ville spørge om. Kun bare sige Velkommen, da han stod i døren med hele produktionsholdet. Det skulle være så improviseret som muligt...

Om Troels' musikinteresse i øvrigt siger han selv på vort spørgsmål:

Seventy Four fra Sørby

'Interessen for at spille musik stammer fra teenage-årene, hvor min bror og en kammerat startede med at spille til skolebal og fastelavnsfest på skolen og i forsamlingshuset i Sørbymagle.

Men det hele tog først rigtig fart i 1974/75, hvor vi dannede orkesteret Seventy Four - og blev landskendte med bl.a. 'Hør mit hjerte banker' og 'Sikken abefest'. Og så kom vi at spille i hele landet - sågar osse på tourné på Færøerne i 1980..., erindrer Troels her fyrre-femogfyrre år efter.

Ny julesang fra Troels

I næsten samme moment som tv-udsendelsen udkommer, kan Kurt Bønnerup fra Sangværkstedet i Korsør i tillæg berette, at Troels jo netop er klar med sin nye julesang 'Vi åbner venskabets dør'.

Den handler om fred på jorden - i det mindste i julen.

Tekstforfatter Bønnerup fortæller i øvrigt, at Troels Christensen i år 'fejrer 50 års jubilæum som musikalsk underholder.'

De mest kendte titler...

'Han har udgivet et hav af forskellige dansktopnumre gennem tiden og har travlt som aldrig før ...nogle af hans seneste landskendte hits fra Sangværkstedet er: 'Hul i mit glas' - 'Stræk op imod himlen' - 'Alt bli'r godt igen' - og ikke mindst Danmarks rigtige fødselsdagssang 'Vi si'r tillykke', som også præsenteres af Melvin Kakooza på TV 2 her den 24. november i programmet 'Det er helt sort'.

Vi håber, studieværterne og lytterne tager godt mod dette nye julenummer, som viser en helt ny side af Troels Christensen,' påpeger Kurt Bønnerup fra Korsør.