Klik og se annoncen

Af John Hansen

Blandt tidens mest hotte og aktuelle lokale emner er sygehus og svømmehaller.

Slagelse Sygehus - ledet af Region Sjælland - har således omstillet sig igen til at tage alle de 'almindelige patienter' igen.

Det har længe været savnet. Med stor pukkelophobning under corona-månederne.

Og så har man i mere end ti år talt om ny eller opgraderet svømmehal i både Slagelse og Korsør. Hvor det mest er blevet ved snak...

Mere godt til sidst...

Nu sker der dog snart og endelig noget reelt. Noget der vil kunne bruges - så man efter en lukket tid med byggerod slipper for fremover at skulle køre til Ringsted, Køge, Holbæk, Næstved eller Vordingborg.

Det kom helt frem i lyset ved mandagens byrådsmøde på rådhuset i Slagelse.

Ovenikøbet har ikke mindst Venstre og den borgerlige opposition plus SF fået hævet kvalitet og faciliteter yderligere (wellness, sundhed, tilskuerpladser), så den samlede investering når op på omkring 160 millioner kroner.

Dyrby: - Glad for enighed

Her på byrådsmødet kunne borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., mandag kl. 19.08 slå fast: 'Fino. Og tak for debatten.

Jeg er glad for, at vi kunne finde frem til en enighed.'

Dyrby & Co. på rådhuset havde i sidste weekend og helt op til mødestarten arbejdet på at få et passende flertal for et godt projekt i hus.

Og selvom Enhedslistens Thomas Clausen påstod, at der vist var tale om 'en noget påtaget enighed', så var der mange steder glade miner over resultatet.

Også selvom visse afgørelser fortsat er skubbet lidt ud...

Mange ord

Mange smukke ord blev sagt fra alle partier under mødepunkt 8 denne aften.

Det fortæller vi mere om senere.

Men der var megen ros også til Peter Tingsgaard og alle de frivillige i foreningerne, der har arbejdet for sagen så længe.

Og ros til ikke mindst svømmeklubberne i Korsør og Slagelse, der jo nu har lagt sig sammen.

Udvalgsformand Jørgen Andersen, Soc., udtrykte socialdemokraternes nervøsitet over økonomien, men konkluderede også, at 'nu sætter vi projektet igang...og så må vi udskyde den sidste problematik.'

SF, Liberal Alliance, Radikale, Dansk Folkeparti og Venstre var også ude med jubel-tilkendegivelser. Og det blot to dage før en onsdag, hvor Uno Rasmussen, Axel Toft med flere offentliggør planerne om et kommende ketcher-center ved Slagelse Tennis Klub. Yderligere en landvinding...

Skole-problemer lige nu

Og så til skolelivet under et smerteligt coronapres. Alt for megen digital nødundervisning, katastrofalt fravær og frafald, psykiske problemer i stigning etc.
'Skræmmende at 13 procent ikke går til eksamen i afgangsklasse 9. - og 14 procent får karakteren 2 eller lavere'. Fremførte Helle Jakobsen, V, i byrådssalen omkring skolesituationen.

Antallet af lære- og praktikpladser falder også i denne tid.

En erhvervsklasse med start på Marievangsskolen, mener alle dog er en god idé - og 'en god inspiration' for fremtiden. Den er der brug for indenfor erhverv og håndværk.

Også jvf. alt, hvad vi skrev om i sidste uge vedrørende DM i Skills, der jo i 2022 skal finde sted i Høng, blot 14 km fra Slagelse.

Lis Tribler, Soc., ønsker med forhåbentlig gode erfaringer fra Marievang, også at kunne oprette lignende klasser i Korsør og Skælskør senere.

Usikkerhed omkring økonomi

En mere sikker generel budgetopfølgning skulle, ifølge borgmester John Dyrby Paulsen, gerne følge i juni måned - for han erkendte, at der hersker nogen usikkerhed og pessimisme omkring sagen.

Usikkerhed ikke mindst om indtægterne i kommunen, påpegede andre også, både borgerlige og Jørgen Grüner fra SF.
Med øgede udgifter - herunder drift også for ældre og for børn, unge og specialhenviste - er der stærkt brug for flere indtægter fremover.