Klik og se annoncen

Korsør: Som et lyn fra en skyfri himmel har COVID-19 vendt op og ned på turen til føtex i Korsør. Nye tiltag er blevet introduceret, og både kunder og medarbejdere er blevet bedt om at opføre sig på nye måder. Alt sammen for at sikre, at det fortsat er trygt og forsvarligt at købe ind.

Nu viser en ny befolkningsundersøgelse, at de mange tiltag har været med til at gøre det til en tryg oplevelse at købe ind i føtex. Hele 7 ud af 10 af de danskere, der har handlet i føtex under coronakrisen, fortæller, at de i høj eller meget høj grad har oplevet, at føtex har gjort noget for, at man har følt sig tryg i butikken. Det glæder varehuschefen i føtex Korsør, Lasse Storm Hansen.

- Vi har indført mange tiltag på kort tid, der alle har haft til opgave at gøre det trygt og sundhedsmæssigt forsvarligt at handle i butikken for kunder og ligeledes, at skabe en tryg og sikker arbejdsplads for personalet. Derfor varmer det naturligvis, at det også er sådan, kunderne har oplevet det. Det vil fortsat være fokuspunktet, når vi fremover skal indrette varehuset, fortæller Lasse Storm Hansen.

Mere afstand har gjort os trygge

I føtex har kunderne mødt mange forskellige små og store tiltag. Det gælder blandt andet håndsprit ved indgangen, afskærmning ved kassen og afstandsmærker. Det er især sidstnævnte, der har fået os til at føle os trygge, viser befolkningsundersøgelsen. Her svarer 8 ud af 10 danskere, at afstandsmærkerne har gjort det mere trygt at købe dagligvarer i et fysisk supermarked.

- Vores kunder har altid været gode til at vise hensyn til både hinanden og vores medarbejdere, men det har alligevel været utroligt at se, hvordan de på rekordtid har ændret adfærd for at vise endnu mere hensyn under corona-epidemien. Her har afstandsmærkerne blandt andet været et godt redskab. De er enkle og har virket effektivt - og kunderne har været glade for dem. Derfor kan jeg godt forstå, at de har bidraget til at skabe øget tryghed, siger Jan Larsen, salgsdirektør i føtex.

Mange tiltag er kommet for at blive

Selvom Danmark er på vej til mere normale tilstande, så vil flere af de nye tiltag blive hængende. Det har nemlig vist sig, at mange af os er blevet begejstrede for de nye initiativer.

I befolkningsundersøgelsen fortæller 60 procent af danskerne eksempelvis, at de håber, at man vil fastholde håndsprit ved indgangene, mens halvdelen af os fortsat gerne vil have handsker ved frugt og grønt. Det har man lyttet til hos føtex, fortæller salgsdirektør, Jan Larsen.

- Vi har lært meget på kort tid, og vi tager en masse værdifuld viden med fra de sidste måneder. Derfor vil vi blandt andet fastholde håndsprit ved indgangen og tilbyde engangshandsker i frugt- og grøntafdelingen. Vi kan nemlig se, at det giver en bedre og mere tryg indkøbsoplevelser for vores kunder, siger Jan Larsen.

Udover håndsprit og engangshandsker forventer føtex blandt andet at fastholde afstandsklistermærker i gulvet og plexiglas ved kassen.

Tal fra undersøgelsen:

â?¢ 71% af danskerne, der har handlet i føtex under coronakrisen, har i høj eller meget høj grad oplevet, at føtex har gjort noget for, at man som kunde har kunne handle trygt.

Så mange danskere har oplevet, at følgende tiltag i høj eller meget høj grad bidrager til øget tryghed ved køb af dagligvarer i et fysisk supermarked:

â?¢ Afstandsmærker i gulvet: 78%

â?¢ Håndsprit ved indgangen: 74%

â?¢ Plexiglas ved kasselinjerne: 72%

â?¢ Fjernet vare-adskillere på båndet ved kassen: 59%

â?¢ Handsker ved frugt og grønt: 42%

Så mange danskere mener, at følgende tiltag bør fastholdes i fremtiden:

â?¢ Håndsprit ved indgangen: 65%

â?¢ Handsker ved frugt og grønt: 49%

â?¢ Afstandsmærker i gulvet: 48%

â?¢ Plexiglas ved kasselinjerne: 40%

â?¢ Fjernet vare-adskillere på båndet ved kassen: 15%

Om undersøgelsen

Undersøgelsen baserer sig på 1011 webinterviews af 18-75-årige danskere og er indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 7.-18. maj 2020. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.