Klik og se annoncen

Også X-Class er naturligvis mere og mere grøn i disse tider.

Og ekstra grøn blev den store, samlende 10. klasse forleden.

Friluftsrådets grønne flag vil nemlig nu vaje ved 10. klassecentret X-Class i Slagelse Vestby.

FN's Verdensmål

Eleverne er blevet belønnet med flaget for deres arbejde med FN's verdensmål, hvor de blandt andet har beskæftiget sig med verdens forbrug af plastic og via forskellige aktiviteter samlet penge til gode formål.

Friluftsrådet har rost eleverne for at gøre en forskel og for flot arbejde med verdensmålene. Et arbejde, der for eksempel er foregået i engelsktimerne, ligesom eleverne har set på konsekvenserne af den globale opvarmning og i samfundsfag arbejdet med fattigdom og sult.

Stolt skoleleder

Da skolens miljøråd, lærere og ledelse sammen med borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., forleden skulle hejse det nyerhvervede flag, sagde X-Class-leder Jes Lindhard Hansen, at han var stolt af elevernes arbejde.

- Det viser, at vi gør noget for miljøet, sagde han.

Handling med sortering

Eleverne har undervejs også indført deres eget sorteringssystem for skrald og arrangeret venskabsløb til fordel for Red Barnet. Dertil kommer, at de i forbindelse med Grøn Skole-programmet har samlet skrald, besøgt plejehjem, leget med børnehavebørn og samlet pant for at støtte en fodboldskole i Uganda.

- I den verden, jeg kommer fra, den politiske, er vi ikke så gode til handling. Vi er gode til at diskutere, men der sker stort set intet ved bare at snakke.

- Det er fedt, at I er med til at vise vejen frem, lød det bl.a. fra John Dyrby Paulsen.