Klik og se annoncen

Af John Hansen

FOLKETINGET. MF og tidligere borgmester Stén Knuth er kommet hjem, folketingsmæssigt set, og opstiller nu snart i sin naturlige kreds, Slagelse-Korsør-kredsen. Det er nu torsdag 8. april, at medlemmerne kan udfolde demokratiet, men der er ingen modkandidater

VESTSJÆLLAND: Efter kredsrokeringen i Køge og det østsjællandske område, hvor MF Morten Dahlin nu meget naturligt går ind og overtager Lars Løkke Rasmussens tidligere kreds, så blev vejen banet for at MF Stén Knuth fra Slagelse kunne vende helt og holdent tilbage til sit eget, normale revier.

Knuth har været glad for at kunne opstille til Folketinget i Holbækkredsen, mens Dahlin jo i ni år har været kandidat for Slagelse - og ovenikøbet fik Knud Vincents dem begge indvalgt i tinget 2019 - men nu er Knuth på vej tilbage som opstillet for kredsen for Slagelse, Korsør og Skælskør.

Morten markerer sig

Morten Dahlin fra Greve (og byrådet der) valgte som nævnt at takke ja til at være folketingskandidat i Køge-Lejre kredsen efter otte-ni gode år i Slagelse.

Morten blev valgt den 5. juni 2019 til folketinget, og har allerede markeret sig som fremtidens mand i Venstre.

Fungerende lokalformand for Venstre Søren Hansen udtaler i den anledning: 'I kredsen er vi stolte over, hvordan Morten allerede har markeret sig, og vi ønsker ham alt det bedste i sin nye kommende kreds.

Tak for samarbejdet gennem årene, og tak for resultaterne du har skabt for vores område'.

Glæde og stolthed

Kredsbestyrelsen i Slagelse Kommune arbejdede derpå hurtigt og stærkt, for at få sin næste kandidat på plads.

'Og vi er både glade for og stolte over at kunne byde et siddende folketingsmedlem velkommen - med et 'velkommen hjem'.

Tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem Stén Knuth har ifølge Søren Hansen takket ja til at stille sit kandidatur til rådighed i hans hjemstavn Slagelse, hvilket medfører, at Holbæk nu er på udkig efter deres næste kandidat.

Knuth: Utrolig chance!

Stén Knuth siger selv om situationen:

'Først vil jeg sige tusinde tak til en masse dejlige mennesker og virksomheder i Holbæk, som gjorde det muligt for mig, at komme i folketinget.

Vi førte i Holbæk en hel fantastisk valgkamp, og jeg føler at Holbæk er mit andet hjem', og han fortsætter:

'Men at få chancen for at stille op for sit egen hjemstavn, er en mulighed jeg ikke kan sige nej til.

Jeg glæder mig meget til at kommer i gang med at kæmpe Slagelses dagsordner, om det så er flere uddannelser til Slagelse, bedre rammer for kultur, idræt og foreningslivet, eller lavere brotakst og bedre infrastruktur.

Jeg glæder mig til at arbejde for hele Vestsjælland,' pointerer Stén Knuth.

Enstemmig kredsbestyrelse

Stén Knuth har siddet i Slagelse byråd siden kommunesammenlægningen, og han var borgmester for Slagelse kommune i årene 2014 til 2018.

Han fik ved kommunalvalget i 2017 hele 5.752 personlige stemmer, og blev valgt til folketinget den 5. juni 2019 - på 6. pladsen ud af 7 valgte i Sjællands Storkreds, her med 4.869 personlige stemmer.

Det er en enstemmig kredsbestyrelse der indstiller Stén Knuth.

Der afholdes et virtuelt opstillingsmøde nu den 8. april kl. 19.

Søren Hansen siger tirsdag aften til VDonline, at der ikke er nogen modkandidater til Stén, når de lokale medlemmer her torsdag skal tale...