Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN: I Slagelse støtter man idrætstalenterne og har gjort det, intenst og målbevidst, ganske længe.

Det har et stort antal unge og ganske mange foreninger mærket gennem mange år.

Et pænt stort antal lokale virksomheder står bag, og STS-formand Jørn C. Nielsen kunne da også forleden - ved en støtteoverrækkelse hos SK Forsyning - berette, at man nu har passeret ialt 10 millioner kroner i støtte til unge talenter i storkommunen.

Louise V holdt foredrag

Der blev af Sports Team Slagelse uddelt hele 330.000 kroner støtte til talent- og eliteudvikling - til seks idrætsforeninger, hvor de 68 deltagere på aftenen i bedste coronastil naturligvis holdt passende afstand.

Foredragsholder var den lokale OL-kandidat Louise Vennekilde, der er vægtløfter i den succesrige vægtløfterklub AK Atlas.

Både borgmester John Dyrby Paulsen og spidskandidat fra Venstre Knud Vincents overværede med stor interesse både foredrag og støtteoverrækkelse til de lokale elitesatsninger.

Mere til Atlas

Vægtløfterklubben AK Atlas med Frank Petersen i spidsen fik atter støtte - og STS-formand Jørn C. Nielsen fortalte, at denne klub har flere danske mestre i rækkerne - og endda OL-kandidater.

En af disse, Louise Vennekilde, holdt som nævnt dagens foredrag, og det var også en god indgang til, at AK Atlas - som gennem mange år har leveret aktører til det danske landshold - igen her i august modtog STS-støtte.

Jørn C. Nielsen sagde videre herom bl.a.:

- Ved de seneste danske mesterskaber fik I hele 17 danske mesterskaber - hertil kommer at I er med fremme på talentsiden i begge køn, selvom kvinderne dog er i overtal.

Stærke kvinder

Klara, Serap, Emma, Kathrine og dagens fordragsholder Louise Vennekilde vandt tilsammen 16 DIF medaljer altså i både træk, stød og 2-kamp.

Herudover har AK Atlas haft flere løftere med til EM - Katrine Bruhn og Louise Vennekilde - som sammen med Sandra kæmper med om OL pladserne I Tokyo.

Den sidste DM guld medalje løftede Michael Buth sig til, fortalte Jørn.

Samarbejdspartner bredt

- Samtidig har klubben været en yndet samarbejdspartner for en række af kommunens andre eliteidrætsklubber og det er et rigtigt godt initiativ at samarbejde på tværs af idrætsgrene. Endelig har klubben flere gange afholdt nordiske mesterskaber og ved de seneste DM, hvor Atlas afholdte DM fik de store roser for det afholdte DM arrangement.

Bestyrelsen vil gerne støtte klubbens fortsatte satsning til bidrag på elitetrænersiden og til forberedelse til både EM og OL kvalifikation og vi støtter derfor klubben med 50.000 kroner.

Cykling belønnet

Slagelse Cykle Ring modtog 50.000 kroner.

SCR har sammen med Næstved Cykle Ring oprettet et talentfuldt elite team - O.B. Wiik Dan Stillads. Klubben og teamet arbejder målrettet for at fastholde dette eliteniveau og komme helt frem I toppen og det har udmøntet sig i dette team.

Jørn C. Nielsen fortalte bl.a., at der var tale om det 5. bedste hold i Danmark - hvor den lokale Frederik Irgens sidste blev rangeret som nr. 8 på den danske rangliste.

Klubben har igennem de senere år haft flere teamrytterne I bruttolandsholdstruppen, og bl.a. er 2 af dem lokalt opdraget I Slagelse nemlig Tue Larsen og Magnus Rost.

Som nævnt arranger SCR også DM i enkeltstart her den 3. oktober, hvor der køres i og ved Skælskør.

Slagelses unge håndbold

Endnu en klub, der blev støttet af STS - fortalte STS-formanden - 'var Slagelse Håndbold Klub, der gennem de senere år har fået udviklet en meget fin fødekæde til seniorerne.'

På pigesiden ligger klubben flot i både U14, 16 og 18 (1. division).

Og 3. division er også godt gået af begge køn. De unge talenter fik af STS 50.000 kroner til at fastholde rigtigt gode trænerkræfter.

Mange i badminton

STS støtter også fortsat den vestsjællandske badminton (50.000 kroner).

Her er klubberne Skælskør BK og Slagelse BK afgørende med adskillige talenter - og så har vi jo TSS i badmintonligaen.

Ligesom vi har et Elite talentcenter i samarbejde med Badminton Danmark.

Ridning og fodbold

Møllebakkens Rideklub med både dressur og ridebanespringning blev også hjulpet på denne aften.

Flere mesterskaber har MBRK opnået - med Pernille Tribler i spidsen - og man modtog nye 30.000 kroner til støte for al den seriøse træning.

Også fodboldklubben SB&I Slagelse fik støtte - hele 100.000 kroner - bl.a. som en aktiv aktør i Slagelse Talent og Elite.

DBU har rangeret klubben som nr. 20 i Danmark, idet SBI arbejder utroligt seriøst og professionelt med at udvikle egne talenter. Høj satsning er der på U19 og U17 - og her er der tale om en fødekæde helt fra de unge i U10, påpegede Jørn C. Nielsen i sin begrundelse for tildelingen.