Klik og se annoncen

Af Arne Svendsen

Slagelse/Sørbymagle: Det er en rigtig god dag på kontoret hos Sørby Esport.

Sådan lød meldingen fra Mark Kristensen, formand for Sørby Esport, der holder til i lokaler ved Slagelse Stadion og er en afdeling under Sørbymagle IF.

Anledningen var, at det store danske hold Astralis, der fire gange har vundet verdensmesterskabet i Counter-strike, offentliggjorde deres nye talentsatsning. Her har man tegnet kontrakt med seks spillere, og tre af disse kommer fra Sørby Esport.

- Jeg er pavestolt over den udvikling, vi i den grad bidrager til, at vi efter fem års foreningsarbejde nu kan se, at tre af de spillere vi har haft som medlemmer bliver signet i Astralis. Det er jo noget af det foreningsarbejdet handler om. Det er ligesom at få en spiller på landsholdet, siger Mark Kristensen.

Han ser udtagelsen som et delresultat af den udvikling foreningen har været igennem siden man som de første dannede en Esports forening i samarbejde med Sørbymagle IF.

Spil for millioner

Mark Kristensen oplyser, at man i 2017 havde drøftelser med Astralis om samarbejde, hvor Astralis netop gav udtryk for anerkendelse i den måde Sørby Esport ønskede at bidrage til udvikling og dannelse af de kommende talenter.

Han oplyser, at Astralis det sidste år har vundet præmier for over 30 millioner kroner, så hvis det lykkes for talenterne at komme op på det 'rigtige' hold, venter der store penge.

- Spillerne på holdet er millionærer og tjener omkring 200.000 kroner om måneden, siger Mark Kristensen.

Sørby Esport fungerer på den måde, at omkring 120 spiller i centret ved Slagelse Stadion, men over 400 sidder andre steder i landet og spiller med under ledelse af trænere fra klubben.

I den sidste gruppe finder vi også to af de udtagne, nemlig 18-årige Mads 'vester' Vestergaard fra Hornsyld ved Vejle og 17-årige Andreas 'void' Dietrichsen, der bor i Ølstykke.

- De to har været medlemmer af Sørby Esport i en længere årrække, og vi har set dem gå fra unge håbefulde counter-strike spillere til benhårde professionelle, siger Mark Kristensen.

Mulighed for succes

Også en tredje tidligere Sørby Esport spiller er at finde på holdkortet hos Astralis, nemlig 16-årige Rasmus 'Zyph0n' Nordfoss, som tidligere har spillet på Sørby Esports bedste hold Sørby Flames.

Mark Kristensen oplyser, at Mads og Andreas tilbage i 2018 var på besøg hos Astralis.

Her var der kun rosende ord overfor drengenes potentiale og en tro på, at de en dag, skulle være at finde i toppen af dansk Counter- strike.

- Så jeg tror bestemt at de kan nå så langt som de selv ønsker, hvis bare de arbejder for det, siger Mark Kristensen.