Klik og se annoncen

Slagelse: Corona situationen har presset langt de fleste, det gælder også spejdergrupperne. Hos 2. Hellig Anders spejderne i Slagelse har de til gengæld formået at bevare spejdergnisten hos alle medlemmerne under nedlukningen.

- Hos alle aldersgrupper har der været målrettede hjemmespejd-opgaver. Opgaver, som man kunne løse hjemmefra, og derefter sende et billede af resultatet til en leder. Alle spejdere har haft noget at se frem til med disse opgaver, oplyser spejdergruppen.

- Vi har skulle finde nye måder at være spejder på, fortæller gruppeleder Helena Jørgensen. - Og heldigvis har vi en kreativ og omstillingsparat lederflok, som til fulde har løftet og løst opgaven' forsætter hun.

Ud over at tilbyde hjemmespejderoopgaver, har gruppen også været på tur rundt til alle familiespejdmedlemmer (medlemmer mellem 3-6 år) med overraskelser. Spejderne har modtaget en gave indeholdende alle materialer til fire opgaver. Disse fire opgaver kunne løses sammen med mor og far derhjemme.

- Opgaverne gav dem et pust af frihed og leg i en noget anderledes hverdag. De har sået ærter, lavet ramsløgssmør, støbt mariehøner i gips og lært om dyrelivet i åer/søer.

Ud over små hverdagsopgaver har 2. Hellig Anders med stor succes afholdt gådag for hele landet. Der blev opfordret til en gåtur mellem 5-50 km hver for sig. I den forbindelse deltog 120 spejdere fra hele landet.

Helena Jørgensen fortæller at de har haft rigtig gode tilbagemeldinger på alle aktiviteterne, der er blevet søsat.

Nu kan spejderaktiviteter så småt starte op igen, og også her er ledernes kreativitet sat i værk. Der skal tænkes i nye aktiviteter, hvor afstanden kan holdes, men sammenholdet stadig mærkes. Planlægningen er allerede i gang og enkelte grene er allerede i startet op, oplyser spejderne.

Foto: Privat