Klik og se annoncen

Af John Hansen

FESTDAGEN. En stor 1. maj, endda en ægte lørdag, er i skrivende stund fysisk coronaaflyst i både Slagelse, Korsør og Skælskør - selv om talerne står i kø her i valgåret 2021. Lyder meldingerne fra hhv. Anne Knudsen, Tony Rasmussen og Fini Larsen. I øvrigt vil S i Skælskør slå et slag for genvalg af Bjergvang og Steen Olsen. SIDSTE: EL dog klar i Solskinsbyen

SLAGELSE: Den 1. maj kan i år her i kommunen fejres og markeres med en socialdemokratisk borgmester og en socialdemokratisk statsminister.

Meget bedre kunne det vel næppe blive - i hvert fald hvis ikke vi havde lige netop coronaen og regeringens fortsat meget stramme restriktioner.

De første arrangørmeldinger her fra kommunen, på Ugeavisens forespørgsel, lyder dog midt i april desværre:

- Åh nej, det ser skidt ud. Det bliver desværre ikke til noget i år, siger Socialdemokratiets kredsformand Tony Rasmussen fra Korsør. Og Anne Knudsen, Slagelses S-formand, udtrykker: - Nej, der bliver desværre ikke afholdt noget i Anlægget på grund af restriktionerne!

Vi får ikke lov

Og som nævnt, det er kommunalvalgår i år, og der er for så vidt rigtigt meget at tale om - både af godt og skidt.

- Ja, talerne står faktisk i kø i år, nu hvor der er kommunalvalg, fortæller Tony Rasmussen fra Korsør til VDonline og Ugeavisen.

- Men umiddelbart må jeg sige, at det ikke bliver til noget i år. Det får vi ikke lov til.

Normalt har Socialdemokratiet morgenen og formiddagen i 3F-teltet i Korsør. Senere plejer 3F Storebælt og FH at tage over.

- Vi er da klar!

Ugeavisen plejer ellers at være ivrigt lyttende med både her og andre steder, bl.a. naturligvis i Anlægget i Slagelse, hvor Anne Knudsen ofte har været ekstraordinær god til at hente talere som bl.a. Mette Frederiksen og Magnus Heunicke.

Tony Rasmussen åbner på vort spørgsmål om en overraskende lyn-åbning op for, at 'vi skam hurtigt kan gøre klar, hvis der skulle indtræffe en ændring.'

Tony henviser dog til, at socialdemokraterne generelt har anvist folk at indstille sig på internettet. Og tilmelde sig noget virtuelt...

Slagelse med roser

Fra Slagelse by melder Anne Knudsen også om tilbageholdenhed og aflysninger.

- Vedrørende 1.maj bliver der ikke i år afholdt noget i Anlægget grundet restriktionerne.

- Slagelse partiforening fejrer dagen sammen med XX kandidater ved uddeling af roser i Slagelse bymidte om formiddagen - med behørig hensyntagen til gældende restriktioner på dagen, fortæller S-formanden i Slagelse.

Skælskør ærgerlig...

Også i Skælskør Partiforening (Socialdemokraterne) har vi spurgt til deres 1. maj-arrangement i år:

- Der bliver desværre ikke noget. Vi har ikke muligheden for at samle folk i år. Det er vi også enige med SF og Enhedslisten om, siger den lokale S-formand Kim Fini Larsen.

Fini antyder dog, at der måske kan blive en eller anden form for gadearrangement på dagen i Skælskør, Boeslunde og-eller Bisserup.

- Vi ønsker genvalg!

Ingen tvivl er der dog i sindet, hvis vi spørger til, hvem Socialdemokraterne i Skælskør gerne vil have opstillet og indvalgt i byrådet for en ny periode:

- Der siger vi genvalg! Vi er meget glade for det arbejde både Anne Bjergvang og Steen Olsen leverer, pointerer lokalformanden.

Sidste: EL i Skælskør

Og så har VDonline alligevel, som allerseneste 1. maj-nyhed, fået at vide fra Enhedslisten i Slagelse, at man - efter alle regler - regner med at afholde et 1. maj-møde fra kl. 10-14 på Gl. Torv i Skælskør.

Her vil man kunne høre taler af to helt lokale byrådsmedlemmer, hhv. EL-byrådsmedlem Thomas Clausen og Anne Bjergvang fra Socialdemokratiet!