Klik og se annoncen

Stigsnæs: - Kom og mærk trykket i maven, når kanonerne skyder ude på Stigsnæs Kystbatteri søndag den 25. juli.

Fra klokken 15.00 og et par timer frem vil kystartilleristerne fortælle om de mange begivenheder, der er foregået ude på Agersø Sund og skyde salutter med de tre kanoner, der blev genindviet i 2019.

Der er som altid gratis adgang til området, og i mandskabshuset sælges drikkevarer, hvorfra overskuddet går til den fortsatte vedligeholdelse af kanoner, huse og information om Englandskrigen på stedet.

I denne tid er genforeningen og krigen i Sønderjylland i 1864 i naturligt fokus, men krigen mod England tilbage i 1808-14 havde måske større betydning for Danmarks størrelse og selvforståelse.

Først sloges vi med englænderne inde på Rheden ved Langelinie i hovedstaden. Derefter tog de vores flåde og bombarderede København. Herefter kom næsten seks år med engelske krigsskibe i Storebælt, hvor de danske kanonrobåde og kystbefæstninger måtte kæmpe for at post, mennesker og varer kunne krydse bælterne.

Du kan læse meget mere på www.kystbatteriet.dk og selv opleve duften af sortkrudtrøg den 25. juli og igen den 12. september, hvor kanonbåden Corsør kommer på besøg og skyder med.

- Vi beklager, at der har været forskellige meldinger om tidspunktet på dagen, men det er fra klokken 15.00, at vi bemander kanoner og fortælleposter, oplyses det fra Kystbatteriet.