Klik og se annoncen

Korsør: - Vi vil gerne være være med til at støtte op om at børn lærer naturen at kende - og ikke som en skraldespand. Det er budskabet fra Jesper Jensen, restaurant Sommerlyst, også kendt som Den gamle Jagtkro, lige midt i den smukke Korsør Lystskov. Her genåbnede Yvonne og Jesper Jensen forrige mandag, efter to måneders coronalukning.

Og selv om det har været en dyr affære, har det ikke taget modet fra Jesper Jensen, som nærmest bobler over af ideer, der skal gøre det endnu mere attraktivt at besøge både Sommerlyst og skoven i det hele taget.

- Vi vil gerne skabe et naturrum, fortæller Jesper Jensen.

Han er dog helt klar over at han ikke kan klare opgaven alene.

Brunch for frivillige

- Vi skal have dannet en forening, som kan oprette nogle arbejdsgrupper, fastslår Jesper Jensen, som derfor har et helt særligt arrangement i kalenderen: søndag d. 12. juli inviterer Sommerlyst til brunch, hvor frivillige kan komme ind og høre om projektet. Både unge og gamle, gerne børnefamilier, som har lyst til at mødes med andre mennesker.

- Vi ved godt det er i sommertiden. Men vi skal lige ind over alt det her corona, konstaterer Jesper. Som nævnt mangler han ikke ideer:

- I samarbejde med Affald+ vil vi gerne bygge et redskab, som børnene blandt andet kan lære om affaldssortering: hvor putter du hvad hen. og hvorfor må du ikke smide noget i naturen.

- Vi ved også der er søgt om midler til insekthoteller, det kunne vi også godt tænke os at få med. Håbet er også at få Naturstyrelsen til at rense områdets to søer op.

- Så der kommer dyreliv på en anden måde, hvor børnene for eksempel kan fange haletudser og sætte dem ud igen. Shelters, bålhytte m.m. er også en del af planerne.

- Det skal være, så skoleklasser, børnehaver og dagplejere kan komme ud og hygge sig, fastslår Jesper.

- Vi kunne også rigtig godt tænke os nogle rundvisere, lidt a la naturvejledere. Det må gerne være handicappede eller socialt udsatte personer, der har det lidt svært i verden, men som på den måde også kan komme ud på semi-arbejdsmarkedet, fastslår Jesper, som refererer til et lignende projekt i Kolding Kommune og på Faxe Vandrerhjem.

- Og så leder vi efter nogle, der vil køre hestevogn fra busholdepladsen og her til Sommerlyst! Det kunne være fantastisk sjovt.

Travl genåbning

Her og nu er Yvonne og Jesper Jensen klar til at tage imod gæsterne på Sommerlyst. Restauranten genåbnede mandag for godt en uge siden, og interessen er stor. Ikke mindst efter at Sommerlyst netop har været på landsdækkende TV, i udsendelsen Kniven for Struben, hvor kokken Thomas Castberg gæstede stedet.

- Det har givet en del, jeg må lade telefonen op flere gange om dagen, smiler Jesper Jensen, som ikke lægger skjul på at coronalukningen har kostet dyrt.

- Vi har mistet 6-700.000 kr.

Med kun et år på stedet er der ikke nogen hjælp at hente i diverse støttepakker.

Men nu ser parret fremad. Alt klar til den ny sæson, og skoven står med de smukkeste, lysegrønne bøgetræer.

Egen is

Også et nyt ishus er på vej. Blandt andet med gammeldags isvafler med hjemmelavet, økologisk is.

- Vi skal til at producere is med økologisk mælk leveret fra Tøvestensgården og honning fra vores egne bier, fortæller Yvonne og Jesper Jensen, som d. 1. april rundede deres første år på Sommerlyst i Korsør Lystskov. Begge trives i de smukke rammer. - Her er skønt!