Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: Det har været småt med livemusik og festivaler denne sommer. Men nu ser det ud til at Slagelse kommer til at danne ramme om en minifestival, oven i købet med Jesper Binzer og band som hovednavn lørdag aften.

Atlantia Slagelse Sommerlyd

Festivalen har fået navnet Atlantia Slagelse Sommerlyd, og skal efter planen afholdes fredag-lørdag d. 28.-29. august. Begge dage åbnes portene kl. 18.00.

Den indhegnede p-plads bag Det gamle Posthus på Sdr. Stationsvej, som er praktisk placeret helt op til Slagelse Station, skal danne ramme om det unikke udendørs musikarrangement.

Her er der plads til ca. 400 gæster begge aftener.

Festivalinitativet er sat i søen af Jacob Vedel Hejlesen, som tidligere har stået bag en lang række initiativer og events i Slagelse, og Miguel Calderon.

- Vi har knoklet løs i tre-fire uger nu, og det ser ud til at bære frugt. Vi er kommet rigtig godt fra start.

- Det var egentlig Miguel, der leverer merchandise til Jesper Binzer, som ringede til mig, fortæller Jacob Vedel Hejlesen, som samtidig oplyser at en måling på interessen for et sådant arrangement har vist at 93% af i alt 200 adspurgte var 'meget interesserede'.

Han beretter også om stor opbakning fra blandt andet Slagelse Kommune og Slagelse Erhvervscenter.

- Vi har mødt åbne døre hele vejen igennem. Også det lokale erhvervsliv bakker op om idéen.

- Vi har indgået aftale med Jacob Vestergaard og Atlantia ejendomme, hvilket betyder, at navnet for vores musikevent nu hedder Atlantia Slagelse Sommerlyd. Aftalen med Atlantia har betydet, at vi har kunnet virkeliggøre projektet med at skabe denne festival. Atlantia samt indtil videre en lang række andre lokale virksomheder har, selv i en svær tid, fundet et bidrag frem til at støtte vores initiativ, og på den måde udvist stor og flot opbakning til projektet. Gennem deres bidrag har de også tilkendegivet et stort ønske om at være med til at gøre en forskel for Slagelse. Det er vi super taknemmelige for, understreger Jacob Vedel.

Brug for opbakning

- Vi er dog ikke helt i mål endnu. For at det skal kunne hænge sammen, så skal vi stadig have flere virksomheder med ombord, men lige så vigtigt er det, at folk i kommunen støtter op og kommer til koncerterne, fastslår Jacob Vedel, som bruger sin sommerferie fra bachelorstudierne på arrangementet.

Han understreger at der er tale om et non-profit initiativ, baseret på frivillighed.

- Der er ikke nogen, der skal tjene penge på arrangementet. Vi håber vi kan bruge de penge, som måtte komme ind, til flere kulturelle nyskabelser.

- Vi er også i gang med at rekruttere vores egne frivillige. Interesserede kan melde sig via live4200.dk eller på facebook, live4200. - Så vil de få en henvendelse fra vores frivilligkoordinator.

Flere navne på vej

- Vi glæder os rigtig meget, fortæller Jacob, som naturligt nok glæder sig særligt over hovednavnet på plakaten.

- Vi er utrolig stolte af at vi har kunnet lokke Jesper Binzer og hans nye band herned. Det er virkelig fedt, lyder det fra den glade festivalarrangør, som også oplyser at resten af programmet er ved at tage form.

- Det ene band fredag er på plads, og vi håber at vi ret snart kan offentliggøre navnene.

Vi håber at åbne for billetsalget onsdag, på www.4200live.dk

Der bliver to slags billetter, idet der er et antal billetter med blandt andet spisning inkluderet.

- Det eneste der er lidt imod vores værdier er, at vi ikke kan sælge enkeltbilletter. Vi sælger kun billetter i grupper fra to op til 25 personer, som i forvejen har kontakt til hinanden.

- Vi er nødt til at forholde os til de restriktioner, der er lige nu. Men hvis det skulle ændre sig i positiv retning, er vi klar til at rykke på det. Og alle, der kommer, får en siddeplads, oplyser Jacob Vedel.