Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skælskør: Hos Solskinstroppen i Skælskør har de gennem de sidste 4-5 år oplevet en stor interesse for, hvad spejderlivet indeholder, både blandt nye spejderbørn og nye spejderledere, og der har været en tydelig fremgang i medlemsantallet i gruppen, fortæller minileder Maria Jensen fra Solskinstroppen.Derfor er der i gruppen arbejdet målrettet for at udvikle og opgradere de faciliteter, der danner rammerne om spejdergruppen.

Bålhytte og flagstang

Det målrettede arbejde med at søge fondsmidler samt de donerede gaver fra lokalområdet har haft en afgørende betydning for, hvor gruppens har udviklet sig til i dag.

Processen har mundet ud i opførelsen af en bålhytte med bålsted og bænke på spejdergrunden, et nyt tag på vores patruljerum, gruppe t-shirts med logo, en energirigtig varmepumpe til vores store hytte, en tiltrængt ny flagstang, rigtig mange liter maling til store og små hytter, syv helt nye telte til lejre og ture samt nyt grej til madlavning til de mange spejdere.

Uderummet opgraderet

- Sidste nye tiltag er vores store 'uderum', fortsætter Maria. - Det er et halvtag langs med spejderhytten med fem nye bord/bænk-sæt, hvor vi kan afholde aktiviteter, også når vejrguderne åbner for hanerne. Rummet er blevet til med midler fra NordeaFonden. Rigtig praktisk i denne corona-tid, hvor spejderne er ude.

- Vi har stadig flere ønsker på opgraderingslisten, fortæller gruppeleder Heine Jørgensen. - Blandt andet drømmer vi om bedre toilet- og evt. badefaciliteter, men det er et dyrt og tidskrævende projekt, som vi ikke på egen hånd kan løfte, så her skal der søges midler, og vi skal alliere os med dygtige håndværkere, der kan udføre opgaven for os.

Ventelister

I øjeblikket er der 11 spejderledere, 60 spejdere samt en forældrebestyrelse tilknyttet Solskinstroppen, som lægger mange timer og god energi i det frivillige arbejde.

Søgningen til Solskinstroppen er i perioder ganske stor, og der kan derfor være venteliste på de forskellige årgange.