Klik og se annoncen

Sørby: Der er gang i hjulene hos Sørby Auto. Under coronakrisen er to nye medarbejdere ansat, og indehaver Brian Gryning er allerede på udkig efter endnu en mekaniker. Men selv om der var travlt over hele linjen, blev der alligevel sat tid af til at fejre virksomhedens 25 års jubilæum d. 19. maj i år. Under de begrænsninger, som tiden lige nu kræver.

- Vi inviterede ikke nogen. Men vi syntes medarbejderne skulle belønnes. Så vi fik brunch, der var pølsevogn til frokost og en kæmpe lagkage om eftermiddagen. Det var en hyggelig dag, fortæller Brian Gryning, som samtidig oplyser at den mere officielle fejring er udsat, formentlig til samme dato næste år.

Sørby Auto har altid haft til huse på hjørnet af Sørby Hovedgade. Faktisk har der været autoværksted på adressen i mere end 88 år, men der var ikke megen fart over feltet, da Bettina og Brian Gryning købte hus i kvarteret og fik kig på stedet. - Værkstedet havde stået lukket i tre år, fortæller Brian Gryning, der købte ejendommen som 27-årig.

- Det var lidt et sats, smiler Brian.

Iflg. hans eget udsagn er det lige siden bare gået stille og roligt derudaf.

- I dag er vi 15 medarbejdere. Det har da udviklet sig lidt, lyder det lunt.

Ganske imponerende i en forholdsvis lille by med omkring 1.100 indbyggere. Men der er en forklaring:

- Sørby er en lille by, hvor man holder sammen i blandt andet idrætsforeningerne, som gør et kæmpe arbejde. Det smitter af hele vejen rundt, så der er gang i tingene. Og så har vi en god brugs, konstaterer Gryning.

Moderne bilforretning

Sørby Auto i dag en moderne bilforretning med værksted, skadecenter, klargøring og bilsalg, og en af de største forretninger blandt de i alt 220 medlemmer af Autopartner.

- Vi har alt det moderne udstyr, der skal til for at drive sådan en virksomhed.

- Vi kan - næsten - alt. Vores nye værksted er indrettet, så vi også kan lave el-biler, og en medarbejder er ved at blive uddannet på området, fortæller Brian Gryning. Også en ladestander er monteret på væggen, så kunderne kan få strøm på bilerne.

Bygget til ti gange

Undervejs har årene budt på stadige udvidelser. Yderligere jord er købt til, og i 2007 blev den 450 kvm. store udstillingshal bygget, efter at ideen blev født da virksomheden rundede 20 år.

- Det var min fødselsdagsgave til mig selv: nu skulle det være!

I forbindelse med nybygningen blev også de eksisterende bygninger hos Sørby Auto frisket op med nye facader, så hele ejendommen fremstår som en samlet helhed.

- Det skal se pænt ud i dag. Også udefra, konstaterer Brian Gryning.

Siden hallen blev opført er der bygget til to gange.

I alt er der gennem årene bygget til omkring ti gange, anslår Brian Gryning, og Sørby Auto har p.t. 800 kvm. under tag, samt den 450 kvm. store udstillingshal. Men Sørby Auto mangler stadig plads.

- Jeg har egentlig lovet at jeg ikke bygger mere til, fortæller Gryning, som dog ikke ser ud til at være helt overbevist om den ting.

Billigere - og mindst lige så godt

Tanken om at blive autoriseret forhandler af nye biler har gennem årene også været oppe og vende. - Men vi har det bedre med at drive det, som vi gør nu. Jeg vil hellere være et frit værksted, fastslår han.

Og betyder det så noget for kunderne?

- Det er i hvert fald billigere, og mindst lige så godt! Her har kunden direkte kontakt til mekanikeren, og der er gratis lånebil, fortæller Brian Gryning, som har 24 lånebiler i sving.

- Der er gang i den, vi HAR travlt!