Klik og se annoncen

Af John Hansen

BYRÅDSPOLITIK. Borgmester John Dyrby Paulsen og S-gruppeformand Sofie Janning undrer sig over, om demokratiet i Slagelse Byråd ligefrem skulle være truet

KOMMUNEN: Debatten om demokratiet i Danmark - såvel lokalt som for så vidt nationalt, hvor statsminister Mette Frederiksen, Soc., står i spidsen og er under beskydning - raser også her ind i 2021.

Også i Slagelse Kommune, hvor en anden socialdemokrat nemlig John Dyrby Paulsen p.t. sidder på magttoppen, giver det anledning til reflektion og diskussion.

I denne debat har Dyrby og S-gruppeformand Sofie Janning her givet deres besyv med, med følgende udtalelse:

Demokrati - ja da!

'Demokrati - ja da!

Vi ved godt, at 2021 er valgår, og så bliver retorikken nogen gange lidt besynderlig.

Alligevel undres vi faktisk ret meget over meldingen i pressen, om at demokratiet i Slagelse Byråd ligefrem er truet.

Sagen i en nøddeskal: Venstre stiller et forslag, der med et rimeligt stort flertal bliver stemt ned i byrådet, og straks er melding, at vores demokrati er truet.

Ikke helt med...

Vi må indrømme, at vi ikke er helt med på, hvordan det skal forstås. Hvor er det lige demokratiet er truet efter en åben afstemning på et byrådsmøde? Når der stemmes om et forslag, uanset om det er for eller imod, så er det jo netop demokratiet, der er i funktion. Det er godt; og det er en grundpille i det danske samfund.

En anden grundpille er den demokratiske debat, og man kan ikke forvente, at andre partier ukritisk skal bakke op om forslag fra Venstre, blot fordi, de er stillet af Venstre. Alle partier må forvente modspil og modargumenter. Her har vi alle et valg, skal en debat tages på baggrund af et forslag i byrådssalen, eller skal det startes et andet sted? Kunne vi fx have drøftet forslaget fra Venstre, før det kom i byrådssalen?

Stå tidligt op...

Det er en gylden regel, at man skal stå tidligt op og forberede sig godt for at få resultater i politik; det gælder på Christiansborg, og det gælder i Slagelse Byråd.

Derfor er I også velkommen til en at komme til en kop kaffe, næste gang I har en sag, der har betydning for jer. Det kunne jo være, at vi kunne findes fælles fodslag med en både-og-løsning, og dermed finde et flertal - for det er vel i sidste ende det, politik i et demokrati handler om.'

Fremsiger John Dyrby Paulsen og Sofie Janning i forening.