Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: Sidste uges snevejr skabte både besværligheder, farlige situationer og udfordringer for trafikken, men også sjove stunder, med masser af liv og leben på de lokale kælkebakker.

For eksempel på arealerne ved Slagelse Gymnasium og ZBC, hvor blandt andet Line Petrine Berg Nielsen susede ned ad bakkerne sammen med børnene Milia på seks år og Mona på tre.

Det var et velkomment afbræk i hverdagen.

- Jeg går hjemme, fortæller Line. - Jeg er frisør og lukket ned, så jeg må ikke arbejde. Så jeg har valgt at holde pigerne hjemme fra børnehaven på grund af smitterisikoen, og det nyder jeg lidt. Det er nærvær, der bliver sat i første række. Det giver lidt stof til eftertanke, når man normalt har en stresset hverdag, konstaterer Line, som havde kælkene klar til brug.

- Det er ikke en selvfølge, at man i dag kan finde en kælk i butikkerne, så de to af dem er købt i Sverige, og vi havde hentet dem nogle dage før hos mine svigerforældre.

Så efter onsdagens morgenmad gik turen til det lokale kælketerræn.

Til glæde for hele familien, som nød sneen, blandt andet sammen med Lines tætte veninde Pernille og hendes børn.

- Det var dejligt! Jeg tror ikke Mona tidligere har oplevet at vi har haft så meget sne. Vi har før bygget en snemand, men ikke haft så meget sne at vi kunne kælke. Så vi var ude næsten tre timer. Først kælkede vi, og så gik vi hjem og byggede snemand!