Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLD. Vigtig weekend veloverstået for SB&I i 2. division. Som eneste af de syv nederste hold vandt Slagelse - det blev 2-1 over Brønshøj. Alle andre seks hold led nederlag, hvilket giver Abdullatif & Co. et tiltrængt løft. Og så lidt nyt om publikumsåbning, første gang til SBI-AB den 9. maj

SLAGELSE: Dybbøldag i strålende solskin blev søndag fejret i Slagelse.

Og var 18. april så også en god og heldig dato for SB&I's pressede 2. divisionshold? I modsætning til danskerne, der i 1864 sloges ved den gamle mølle og skanse lige uden for Sønderborg...

Ja, må man sige.

Flaget kunne hejses, idet hjemmeholdet SB&I selv sørgede for at vinde det vigtige bundslag mod 'hvepsene' fra Brønshøj.

Det holdt dog hårdt til sidst og blev kun 2-1, skønt gæsterne havde en man udvist den sidste halve time.

Herlig spillerunde

Kampen var en såkaldt 6-points-kamp. Lige vigtig for begge hold.

Og så tillod vi os jo sidste onsdag - efter et kig på programmet - at spå nederlag til samtlige andre hold i bundregionen, undtagen netop Slagelse!

Og den gik sgu' hjem.

Alle seks andre bundhold tabte - lige fra Vanløse til altså Brønshøj, Roskilde KFUM, Avarta, Skovshoved og bundproppen AB Tårnby.

Netop Tårnby (som kun har sølle 7 points i 19 kampe) skal SBI møde i næste kamp, ude. Og med god koncentration der, så burde Zouher Abdullatif & Co. kunne hjemføre yderligere TRE vigtige points.

Milton og Bozga

Brønshøj var derimod rigtigt svære at knække i søndags - også selvom gæsterne blot var 10 mand det meste af 2. halvleg.

SBI kom på 1-0 allerede i 3. minut ved endnu en sikker straffe-scoring af Bozga. Forseelsen blev begået mod flagrende, farlige Mikkel Milton, der ofte søger de rigtige veje ind i feltet.

Fint SBI-angreb v. 2-0

Kort før pausen blev det 2-0, efter et fint angreb i venstre side, hvortil Marius Kryger Lindh var søgt over - rigtigt forvirrende for fjenden.

Marius spurt-driblede udendom højrebacken, hvorpå han afleverede fladt indover, hvor hele to SBI'ere stod pænt fri ved fjerneste stolpe. Frederik Christensen - der ikke havde megen tur i den i den kamp - kiksede i at få kuglen i kassen, og så tilfaldt chancen Mathias Bjaldby, der fra seks-syv meters afstand relativt nemt bragede bolden udenom Brønshøjkeeperen.

Slagelses bedste...

For Slagelse spillede målmand Sebastian Olsen en fin kamp, det samme gjaldt for Jean-Claude Bozga, der beherskede luftrummet og udviste ro og påpasselighed.

Også brødrene Venzel vil vi gerne fremhæve. Anfører Patrick som utrættelig arbejdsbi over det hele, mens Nicklas adskillige gange udviste blik for at gribe ind og stoppe farlige gæsteangreb.

Til gengæld fik NV dog i 86. minut uheldigt selv iscenesat et Brønshøjangreb - det skete med en skidt skrå tilbagelægning, der lå mellem et par SBI-forsvarere og straks blev opfanget af en farlig 'hveps'. Han stak til 2-1-reducering, hvilket gav unødig nervøsitet i overtiden.

Tilskuere til 3 kampe

Slagelse glæder sig til igen at kunne få tilskuere ind til sine sidste hjemmekampe her i foråret.

Det gælder SBI mod AB 9. maj, Avarta 24. maj og sluttelig Vanløse 5. juni (Grundlovsdag). Ih, hvor har man savnet tilskuerne...og her har også været kæmpet, bl.a. af folketingspolitikere som Stén Knuth.

Man har i SBI-klubben og på Slagelse stadion i øvrigt ganske strikt arbejdet med at overholde og regulere de lukkende bestemmelser ved de seneste kampe. Alt og alle er blevet tjekket.

Mod Brønshøj kunne man dog ikke gøre noget ved, at 20-30 fans fandt lidt plads uden for stadion for at følge lidt med i hjemmeholdets anstrengelser. Også enkelte andre stod i et par hjørner...om ikke andet for at kunne lytte til speakeren, og hvad der hændte indenfor.

Trusler ved SS-opgør

Også lørdag var der ved Sjællandsseriekampen - hvor SBI i øvrigt fint besejrede Nakskov 2-0 - også grupper af tilskuere, der forsøgte at placere sig nær klubhuset, så de kunne overvære kampen.

Endda var der så mange interesserede tilskuere til SS-opgøret, at dommeren afbrød kampen og forlangte, at de skulle flytte sig og være færre. En del måtte bl.a. trække op på offentlig vej ved tennisklubben og der prøve at være ekstra langsynede...