Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLDTEST. Lige nu ser det lidt svært ud med 2. divisionsniveauet: Ja, man må faktisk frygte for Slagelses snarlige premierekampe i Næstved og mod Nykøbing F, hvis man altså bruger store dele af 0-3-testkampen mod Dalum som målestok. Et fightende, men søgende, ret harmløst hold i rødt og blåt. Det kan nu næsten kun overraske positivt...

Slagelse: Vi ved, at der arbejdes særdeles seriøst og målrettet i det nye SBI-trænerteam forud for marts måneds svære premiereopgør i 2. division mod hhv. Næstved (ude den 14. marts) og Nykøbing Falster hjemme i Slagelse i den følgende spillerunde.

Vi ved, at de rød-blå - udover kendte, rutinerede folk som tilbagevendte Bozga, anfører Venzel, Erdem, Martin Jensen og Frederik Christensen - også rummer og satser på ivrige, unge talenter, der gerne vil noget med deres fodbold.

Og vi tror da til en vis grad også på mulighederne...

De rød-blå har fortjent det...men her sidst i februar frygter vi altså det værste!

Slagelse forsøgte

Som kender og beskuer må det nemlig bekymre i lørdags at have set et Slagelsehold - IKKE af 2. divisionsklasse - få klø 3-0 af middelmådige fynske Dalum i en testkamp på kunstbanen ved Frederikshøj.

Her var med coronaskilte i øvrigt advaret mod tilskuere langs hegnet. Alligevel var vi en del, der så på.

Ugeavisen må erkende, at vi ikke var i stand til at følge HELE kampen, men vi overværede dog det meste - herunder en 1. halvleg, der kunne bringe en stemning ned i mol.

Gæsterne førte 3-0 ved pausen.

Efter en lang 1. halvleg hvor ihærdige og løbevillige SBI'ere kun sidst i halvlegen formåede at sætte nogle gode angreb i scene.

Uheldige med stolperne

Cagri Erdem var farlig på frispark, ligesom anfører Patrick Venzel traf fjerneste venstre målstolpe på et godt langskud i det 35. minut.

Senere i kampen var forward Frederik Christensen også uheldig med et hovedstød på stolpen. Så SBI fik heller ingen belønninger.

Dalum scorede nemme mål

Til gengæld havde de fynske gæster nemt ved at score hele tre kasser i løbet af de første tre kvarter.

Allerførst kiksede SBI-keeper Christoffer Monty ved en blød tilbagelægning lige i starten.

Dernæst blev en ripost let headet i mål, efter at fynboerne sekunder forinden havde hamret et fornemt langhug på underkanten af overliggeren.

Og det blev 0-3 ved halvlegens slutning, da gæsternes Kristian Weber scorede direkte på frispark.

Her var vi mange, der undrede os over, at SBI blot opstillede tre mand i muren lidt ude i højre forsvarsside. Dalumskytten skød let bolden forbi muren og ind ved nærmest stolpe.

Lyspunkterne...

Alt ialt var der dog både lyspunkter og det modsate.

Vi så f. eks. en højrekant Oussama Djafer-Bey, der viste megen fin teknik og smarte driblinger, ligeså en stærkt pressende Nikolaj Østergaard - det førte dog aldrig rigtigt til noget farligt. Der skal mere til at slå igennem i 2. division!

Og det ved vi også fra de sidste par sæsoner med bl.a. ligeså unge Mikkel Petersen og Marius Kryger Lindh, der senere blev indskiftet.

I første del af kampen synes vi generelt, at Martin Jensen holdt sig for meget ude af opspillet. Han bør tage langt mere ansvar her, sammen med Cagri Erdem. Ellers når Slagelseholdet ikke langt, må man være lidt bange for.

Bozgas mange lange bolde

Adskillige SBI-angreb blev sat igen helt nedefra via høje, lange bolde - ofte diagonalbolde - fra erfarne Jean-Claude Bozga. Og det var lidt fifty-fifty om der kunne arbejdes videre med flere af de lange pasninger.

Heldigvis er der endnu to-tre uger til premieren 2021. Svære opgaver tegner sig...og vi må sætte lid til ikke blot hårdt arbejde, men givetvis også et par bønner i det høje...