Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der var generelt set tale om en fredeligere dansk Nytårsaften end normalt - det til en vis grad også på Vestsjælland, hvor det nogle steder plejer at gå ganske ustyrligt for sig.

Årsagerne her ved årsskiftet 2020-21 er givetvis flere: Udover coronasituationen og et regnvejr, der i f. eks. Slagelse by begyndte ved 23-tiden, givetvis også grundet, at der fra myndighedernes side var planlagt at holde ekstra justits med mange unge grupperinger.

Ikke mindst efter 2020-årets voldsomme fokus på primært Motalavej i Korsør.

Skælskør ekstra ramt...

Alligevel skete der dog flere uacceptable og grænseoverskridende ting i de to største købstæder i Slagelse Kommune.

Og så var det måske næsten den tredie, nemlig Skælskør, der gav anledning til allerstørst bekymring - især i dagene op til 31. december.

Herom beskrev Sjællandske nemlig allerede før nytårsaften, at Algade og dele af Skælskør centrum faktisk i hele tre uger havde været hærget af ballade og farlig fyrværkeriskydning fra fem unge indvandrerdrenges side.

Det er/var mange fredelige Skælskørborgere særdeles optaget af. Og grundigt trætte af.

Igen: Nogle få der ødelægger det for de mange...

Bliver Skælskør overset?

Og i seneste udgave af Ugeavisen havde Steen Andresen da også i et indlæg givet udtryk for sin og byens bekymring for, om man i Skælskør helt bliver overset i behovet for at få tilført flere betryggende politiressourcer.

Dagbladet berettede via en borger, at Algade og Skælskør i det hele taget de sidste tre uger 'er blevet terroriseret af fem unge indvandrere.'

Store kanonslag og raketter er fyret af - nogle gange vandret i luften. Folk er blevet forulempet og har måttet søge ly og sikkerhed, og der skulle være indgivet flere politianmeldelser.

'Politiet har været her gentagne gange, men som regel for sent,' hedder det.

Politiet selv forklarer til avisen, at man ikke er stødt ind i ulovligheder eller overtrædelser. Men også at 'man jo ikke kan være alle steder samtidig'.

Angreb på brandfolk

Når Slagelse atter kom i tv- og pressefokus om morgenen og resten af 1. januar, så skyldes det atter den form for angreb på brandvæsenet, vi har set tidligere både i Korsør og Slagelse by.

Da brandvæsenet (Slagelse Brand og Redning) således kort før midnat var på Søndermarksvej ved blokkene for at slukke brand i en affaldsbeholder blev man beskudt med fyrværkeri og raketter.

'Totalt hjernedødt' vil de fleste vist kalde det. Og selvom Politiet øjeblikkeligt blev tilkaldt, nåede man ikke at få fat på gerningsmændene, som vagthavende ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi beskrev det.

Politiet massivt til stede

En repræsentant for Slagelse Brand og Redning forklarede i et ekstra indslag i TV 2 Øst (2. januar), hvor ubehageligt det er at blive beskudt, mens man prøver at hjælpe samfundet og borgerne.

Politiinspektør Kim Kliver understregede, at det er helt uacceptabelt.

'Vi var ellers massivt til stede i Slagelse Nytårsaften, men det lykkedes os desværre ikke at få fat i nogle af gerningsmændene,' sagde Kliver også.

'Og vi vil meget gerne have fat i dem. For de skal stå til ansvar - og forklare sig. Hvis det ellers er muligt at forklare.'

Containerbrande i Korsør

Politiet fik heller ikke fat på dem, der i Korsør på Fasanstien satte ild på flere containere i forbindelse med Nytårsaften.

Et par andre steder i Korsør og også ved bl.a. Nordbyhuset i Slagelse var der også tale om forskellige former for hærværk, farlig fyrværkeriaffyring og 'chikane' af almindelige mennesker på gaden.

De fleste steder var fyrværkeriet dog bare imponerende flot. Og de fleste så på indendøre eller lige i nærheden af bopælen.