Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Festival. Slagelse Street Art Festival er lige om hjørnet: D. 6.-8. maj rykker et større antal professionelle streetart kunstnere til Slagelse og sætter kulør på bymidten

Slagelse: Der er fuld fart på forberedelserne til Slagelse Street Art Festival, der afholdes i perioden 6. - 8. maj. Her indtager en snes professionelle danske street art-kunstnere byen for at udøve deres kunst fem forskellige steder i bymidten: På Nytorv, Schweizerpladsen, Slagelse Musikhus, Casinotorvet og Atriumtorvet i VestsjællandsCentret, hvor der vil blive malet på både vægge og gavle, samt på store trekantede konstruktioner, som bygges til formålet. På vægge og gavle opsætte plader, så malerierne kan tages ned efterfølgende.

- Vi køber materialer for rigtig, rigtig mange penge, konstaterer Helle Madsen, Business Slagelse.

- Derfor har vi også taget fat i bankerne og spurgt, om de ville være med til at støtte projektet.

Det har givet gode tilskud til festivalbudgettet.

I Nordea Slagelse var filialdirektør Peter Haxgart ikke sen til at sende ansøgningen videre til Nordeafonden, med en venlig, lokal anbefaling omkring det spændende projekt. Det affødte et tilskud på 20.000 kr., som ifølge Helle Madsen blandt andet skal bruges til indkøb af maling til de mange kunstnere.

I Sydbank Slagelse udløste henvendelsen til filialdirektør John Madsen et tilskud fra Spar Trelleborgfonden på 24.000 kr. De skal iflg. Helle Madsen primært gå til en bog, som skal beskrive hele forløbet, en fotobog på 64 sider med både stemningsbilleder og billeder af kunstnerne. Bogen udkommer efter festivalen.

Workshops og værter

Ud over de mange store kunstværker rummer festivalen blandt andet også workshops for børn og unge.

Langt det meste vil foregå udendørs, så initiativgruppen håber på godt vejr.

- Men kunstnerne kan godt male i regnvejr.

Til udstillingen vil også være værter, som sørger for at der ikke samles for mange mennesker de forskellige udstillingssteder.

Allerede nu ved man at festivalen får besøg af en gruppe fra Sverige, hvor man også er på vej med en streetart festival.

Inspiration fra Brande

Festivalen i Slagelse har blandt andet hentet inspiration i Brande.

- Men vi er slet ikke på deres niveau - vi er ved år 1, konstaterer Jane Dahl.

Håbet er at de mange kunstværker kan blive stående i bymidten i en længere periode. - Vi er dog lidt i tvivl om Nytorv, af hensyn til festugen, oplyser Helle Madsen. I arbejdsgruppen glæder man sig helt generelt over stor opbakning til projektet fra både Slagelse Kommune, Destination Sjælland og det lokale erhvervsliv, som har støttet økonomisk omkring projektet. Håbet er at festivalen kan blive en tilbagevendende begivenhed.

Arbejdsgruppen

Arbejdsgruppen bag festivalen består af:

Anette Borg, Slagelse Musikhus

Finn Berggren, Slagelse Forskønnelsesselskab

Helle Madsen, Business Slagelse

Helle Larsen, Sct. Michaels Nat

Jane Dahl, VestsjællandsCentret

Jens Müller, Destination Sjælland

Jens Vadmann, Slagelse Festuge

Vibeke Hvidtfeldt, Slagelse Forskønnelsesselskab

Institut for Urban Kunst - IFUK