Klik og se annoncen

Slagelse: Sidste år forsøgte Slagelse Garden for første gang at afholde en gardercamp for alle børn med lyst til at prøve at være 'Slagelse Garder' for et par dage. Det blev en stor succes med glade deltagere og en flot afslutning på Nytorv med en koncert, hvor camp-børnene viste lidt af, hvad de havde lært på campen.

I år skulle der igen have været camp i dagene op til påske, men det satte corona en stopper for. I stedet afholdes campen nu den 5., 6. og 7. august, og der er planlagt tre dage med masser af sjov, musik og en smagsprøve på, hvad det vil sige at være en del af Slagelse Garden.

- Vi glæder os til at have camp igen. Det var virkelig hyggeligt og sjovt sidste år, men vi var i tvivl om, hvorvidt vi havde økonomien til det nu, da vi ligesom mange andre er lidt pressede på indtægterne på grund af corona-situationen. Heldigvis fik vi bevilliget tilskud fra sommeraktivitetspuljen, så vi kan få mulighed for at gennemføre det, der var planlagt. Det er vi meget taknemmelige for. Deltagerne får masser af mulighed for at afprøve forskellige instrumenter, lære lidt march og vigtigst af alt at hygge sig og have det sjovt sammen, siger formand for Slagelse Garden, Jacob Berger Frederiksen.

Hygge, musik og sociale aktiviteter

Alle tre dage vil det være de nuværende gardere, der er med til at undervise, hygge og lave sociale aktiviteter sammen med deltagerne. Derudover vil det være gardens grundskole-undervisere, der lærer fra sig og lader deltagerne afprøve forskellige instrumenter.

- Vores gardere vil rigtig gerne give deltagerne nogle gode dage, og de er jo de bedste til at fortælle og vise, hvad det vil sige at være en del af Slagelse Garden. Det sociale er en lige så vigtig del af garderkulturen som musikken. Der er et godt fællesskab, og det vil vi gerne vise deltagerne, siger Jacob.

Camp for alle i alderen 8-12 år

De tre dage afsluttes også denne gang med en lille koncert på Nytorv i Slagelse, hvor Slagelse Garden spiller sammen med camp-deltagerne og fremviser et mini-tattoo.

Campen er uden overnatning og foregår de to første dage fra kl. 9-15 og den sidste dag fra kl. 10-17. Alle børn i alderen 8-12 år kan deltage, og man behøver ikke kunne spille et instrument, oplyser Jacob Berger Frederiksen.

Hvis man vil læse mere om Slagelse Gardens camp, kan det ske på gardercamp.slagelsegarden.dk