Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Gardehusarer. Fredag siger man på gardehusarkasernen farvel til et hold værnepligtige, som har haft en helt anderledes værnepligt

Slagelse: Coronarestriktionerne har igen lukket samfundet hårdt ned, og rammer endnu en gang også det hold værnepligtige, som fredag tager afsked med hesteskadronen og gardehusarkasernen i Slagelse efter et års værnepligt

- Det har været et mega specielt hold. De har ikke på nogen måde haft en normal værnepligt, konstaterer Christian Eilschou Holm, major og chef for hesteskadronen. - Først blev de sendt hjem midt i deres grundlæggende uddannelse, fordi corona lukkede det hele ned. Midt i juni kom de ind igen, og skulle til at virke i stalden.

De overtog stalden og kom i gang med at ride, for blandt andet at medvirke H.M. Dronningens nytårskur. Men lige før jul blev også den aflyst. Og når de på fredag skal mødes og hjemsendes, kan deres forældre og andre pårørende ikke være her på grund af forsamlingsforbudet.

- De har om nogen været omstillingsparate. Og lynsnare i handling, som husarernes motto lyder, når de hver gang har tilpasset sig de nye betingelser, konstaterer Christian Holm, som grundet restriktionerne også har måttet aflyse onsdagens byridt.

- På fredag d. 15. januar laver vi en hjemsendelsesparade uden nogen som helst pårørende. Men vi har gjort det at vi får Evan (fotograf, blandt mange andre også for Ugeavisen, red.) til at filme paraden. Filmen udgiver vi på regimentets side på facebook, og gardehusarerne får et link, så de kan hente filmen og se den sammen med deres pårørende.

På gardehusarkasernen bliver den nuværende yngste deling fremover ældste deling.

- Og når restriktionerne bliver lempet, ser vi frem til at ride gennem byen igen, lover Christian Holm.

Endnu et nyt hold gardehusarer skal efter planen ind på gardehusarkasernen d. 1. feb.