Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse skal op i den anden ende af tabellen.

Og nye initiativer bør kalde på begejstring i den gamle klub fra 1887.

Nu skal det igen være sjovt - virkelig hammersjovt - at gå til fodbold i Slagelse. At komme på stadion og se det lokale hold levere...

Det er, hvad SBI-formand Michael Birkedal og den traditionsrige rød-blå klub p.t. lægger op til via investeringer og en sportslig opgradering, der umiddelbart siger Spar to til det meste.

Vi husker den 3-0-kamp

De tilskuere, der her i juni var på stadion for at se hjemmeholdet imponere i en nødvendig og forrygende 3-0-sejr over VSK Aarhus, de ved, hvad vi hentyder til.

Denne vigtige aften var det ikke mindst Mikkel Petersen, Mathias Bjaldby, målmand Mads Kümpel og nogle af de andre unge, der - sammen med Martin Jensen i måske bare 60 procents form - der førte an.

Men i den kommende sæson 2020-21, vil en afgørende tilgang af flere rutinerede klassespillere, skulle være baggrunden for, at man bør kunne hæve niveauet til deltagelse i den anden ende af 2. divisionen.

Uanset om man havner i Østkredsen eller Vestkredsen ifølge den nye struktur.

Rasmus kørte rundt med SBI

Her får de unge hjemlige talenter således rutineret hjælp af ikke blot Martin Jensen (tidl. HB Køge), som SB&I har lavet en ny ét-årig aftale med, men også af mindst tre andre rutinerede, men fortsat ambitiøse spillere.

Det gælder ikke mindst målfarlige og lynhurtige Rasmus Tangvig, 29-årig kantspiller fra senest Roskilde KFUM.

'Åh, jeg husker, hvordan du kørte rundt med os i kamp, uha da', erindrer Birkedal, mens vi alle var forsamlet til pressemøde.

Overby: - Bedste forhold!

Mike Mortensen, Christian Overby og Rasmus Tangvig, hedder de nye - udover Martin Jensen og tilbagekomne Frederik Christensen.

Her synes SBI-ledelsen med Birkedal og den p.t. ferierende sportschef Søren Andersen virkelig gjort sig umage - og de nye har også internt af en Martin Jensen fået fortalt, at SLAGELSE virkelig har faciliteter, menneskelige og sportslige kvaliteter, man kan regne med.

'Bare se disse kvaliteter her i Slagelse. Og tag styrke-træningscentret i forhold til f.eks. Køge,' som Overby beretter til Uge Nyt. 'Her er bedre forhold end de fleste andre steder.'

Fem stærke skal løfte!

Christian Overby, 34-årig jyde, kan spille flere pladser på banen. Kommer lige fra HB Køge, har ialt mere end 200 1. divisionskampe med sig - dertil Superligaerfaring fra Viborg.

Chr. Overby rykkede også op i Superligaen med Vendsyssel. Bor i øvrigt ved Langeskov på Fyn - hvor de andre bor østpå, primært i københavnsområdet.

Rasmus Tangvig er en hurtig, aggressiv 29-årig kantspiller fra tidligere AB, nu rykket op med Roskilde KFUM. En målscorer, det er Rasmus også.

Mike - en høj ledertype...

Mike Mortensen, 31-årig anfører fra tidligere Fremad Amager (og senest Hvidovre) er en høj, kontant forstopper, der samtidig også kan spille bold - og skulle være en ægte ledertype.

Mike har mindst 150 kampes 1. divisionserfaring, og han vil fortsat noget stort med sin fodbold.

Og vi kan tilføje: 'Vi har længe trængt til én, der kan dirigere og råbe højt inde på banen,' som tidligere SBI-anfører Heino Hansen tidligere har efterspurgt det hos de rød-blå.

'Ja, fodbold er ikke for de stumme,' som Birkedal tilføjer med referance til en vis Søren Lerby (tidl. Fremad Amager).

De nye - hjulpet af Martin

Sammen med Martin Jensen (nu 33 år) ønsker de tre plus tilbagevendte 25-årige Frederik Christensen at bidrage til, at Slagelse får udnyttet sit potentiale i den kommende sæson.

SBI har lavet et-årige aftaler med dem alle.

Og bag de succesfulde aftaler ligger i høj grad, at netop Martin - efter et halvt år i SBI-klubben - også har kunnet fortælle sine kolleger (nogle af dem tidl. medspillere), at forholdene og atmosfæren i Slagelse er særdeles positive og attraktive.

'Jo, det betyder da noget, når man også indefra - altså fra Martin - kan få viden om, hvordan der er i en bestemt klub,' påpeger Mike Mortensen.

Birke: - Vil se top-fodbold!

Om kontraktforlængelsen med Martin Jensen siger Michael Birkedal i øvrigt, at han var 'glad for at du, Martin, valgte os. For mig står det også klart, at vi næppe havde klaret skærene i 2. division i år uden Martin på holdet.

Martin var en afgørende faktor, også selvom han ikke var i topform. Og vi tror klart, at der er endnu mere i dig, som vi forhåbentlig kan se det i den nye sæson. Også sammen med nye, stærkere medspillere,' pointerer SBI-formanden.

Birkedal gør det også klart, at 'vi ønsker at se top-fodbold her på Vestsjælland.'

Og klubben holder fast i sin nye målsætning om 1. division senest 2024. Noget der dog også kræver opbakning og penge!

Opruster alt hvad man kan

I situationen man havnede i her i forgangne forårssæson, måtte man - med bl.a. Martin J og med Cagri Erdem tilbage - kæmpe for simpel overlevelse i 2. division.

'Og nu opruster vi så alt, det vi kan, bl.a. med de nye spillere. Fire plus een. Vi vil bare op i den bedste halvdel i rækken.'

Som tidligere fortalt, så forlader Christoffer Thrane (Næstved), Christian Clausen, målmand Oliver Foss, Mathias Andersen og sandsynligvis også Isaac Kannah truppen.

En trup der sagtens kan få to-tre nye navne tilført de næste dage.