Klik og se annoncen

Slagelse: På lørdag d. 26. september kl. 11.30-13.30 fortæller arkæolog Kirsten Christensen på Slagelse Museum om detektorfund fra lokalområdet, oplyses det fra museet.

- I den sydlige del af Slagelse kommune er, endnu engang, dukket resterne af et sølvfund op. Det er ca. 70 stykker sølv fra et af de sjældne sølvfund fra ældre germansk jernalder (ca. år 375 - 550). Der er stykker af skåle med store knopper på ydersiden, sølvbarrer, mindre tråde og sølvklumper. En enkelt romersk mønt med et kejserportræt på den ene side og en sejrsgudinde på den anden viser, at en del af sølvet stammer fra Romerriget.

Kirsten Christensen er ledsaget af to lokale detektorførere, som viser flere af deres fund fra andre lokaliteter fra yngre jernalder, vikingetid og middelalder (ca. år 500 til ca. 1350). Det er f.eks. fibler (smukt udformede sikkerhedsnåle til at holde dragten sammen), vægtlodder, mønter og afklip af mønter.

Detektorarkæologi giver vigtig brik til forståelsen af vores fælles fortid, pointeres det fra museet. - Genstandene er fundet i Slagelse Kommune gennem de senere år af de to detektorarkæologer, som sammen med øvrige detektorførere spiller en afgørende rolle ved at finde og redde stumperne af vores fælles fortid. Tunge landbrugsmaskiner og tilførslen af kunstgødning betyder, at oldsagerne i pløjelaget løbende bliver nedbrudt og går tabt, hvis de ikke bliver fundet og sikret for eftertiden. De fundne genstande bliver målt ind med gps, så vi med sikkerhed ved, hvor på marken, de er fundet. Dermed bliver de vigtige brikker i udforskningen af det forhistoriske samfunds udvikling og udnyttelse af landskabet på Vestsjælland.

Pris: Almindelig entre. Alle under 18 år har gratis entre.

- Vi overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vi sørger for, at I kan være sikkert sammen. Vi anbefaler derfor at købe billet på forhånd til Slagelse Museum via https://entrevestmuseum.billetexpressen.dk