Klik og se annoncen

Skælskør: Omkring 10 dage. Det var hvad Lars Bojesen, indehaver af den nystartede Restaurant hos Bojesen i Skælskør nåede, inden branchen blev beordret lukket i forbindelse med coronakrisen. Hvad gør man så? Ja, man sadler om og tilbyder take-away.

- Jeg havde jo reelt kun én mulighed, idet jeg ingen omsætning havde nået at få, så kan jeg ikke få del i nogen hjælpepakke, siger Lars Bojesen.

Menuerne veksler mellem populære retter fra både det danske, italienske og franske køkken. Dagens ret er et fast tilbud, som hurtigt er blevet populært. Selv om restauranten stadig er 'den nye i klassen', er den blevet taget godt imod.

- Vi gør hvad vi kan for at stå sammen lokalt, siger formand for Skælskør Erhvervsforening, Pia Kimer Jacobsen, der for nylig lagde vejen forbi restauranten.

For at hjælpe lokallivet har erhvervsforeningen bl.a. sat en række konkurrencer i gang, hvor man kan vinde gavekort til byens erhvervsdrivende. Konkurrencerne har forskellige temaer og senest var det byens take-away. Og her blev det en glad Anders Sørig, der nu, efter eget valg, kan nyde et måltid mad fra Restaurant hos Bojesen.

- Jeg har fået mad herfra et par gange, og det smager rigtig godt, lyder det fra vinderen, som nu kan springe køkkentjansen derhjemme over endnu engang.

Pia Kimer Jacobsen oplyser, at der er flere konkurrencer på vej, ligesom man fra erhvervsforeningens side har en række øvrige aktiviteter i støbeskeen, der skal være med til at skabe liv i byen og understøtte detailhandlen.

- Vi har jo desværre fået aflyst en del store arrangementer i byen, men så gør vi, hvad vi kan udfra mulighederne. Bl.a. bliver familiefestivalen i år større. Og så er vi gode i byen til at rykke hurtigt på idéer, så vi forhåbentlig kan få skabt nogle aktiviteter hen over sommeren. Der er meget hjerteblod i byen, smiler Pia Kimer Jacobsen.

En stor del af Skælskørs detailhandel og øvrige erhverv er i fuld vigør igen ovenpå den store lockdown. På en forsvarlig måde, naturligvis. Nu håber Lars Bojesen blot, at det også snart bliver hans tur til igen at kunne invitere gæster indenfor i restauranten.

På billedet ses fra venstre Skælskør Erhvervsforenings formand Pia Kimer Jacobsen, restauratør Lars Bojesen og gavekortvinder Anders Sørig.