Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLD. EM-slutrunden med Eriksen & Co. står for døren, Danmark åbner lørdag kl. 18 mod Finland. Vi gemmer så andre lidt en tid, herunder SBI Slagelse som i 2. div. senest tabte 0-1 til Vanløse, mens Sjællandsserieholdet flot slog Næstved med samme cifre. Kasper Hjulmand træder nu ind på den store internationale scene med sit idésæt

VESTSJÆLLAND: Der var ikke den helt store oplevelse, at se Slagelse B&I tabe forårets sidste 2. divisionskamp med 0-1 til Vanløse.

Værre var det dog for Holbæk, der nu røg helt ud af divisionerne.

Og SBI's Sjællandsseriehold viste lovende ting, da man forleden besejrede Næstved med 1-0.

Nu gælder det imidlertid landsholdet - og EM-slutrunden for herrelandshold.

Åbning fredag-lørdag

Fredag aften åbnes den månedlange turnering med et brag, Italien-Tyrkiet kl. 21 (DR-TV). To stærke fodboldnationer, hvor ikke mindst tyrkerne har imponeret i år.

Lørdag 12. juni kl. 18 mødes Danmark og Finland i Parken (også DR-1) - i øvrigt få timer efter Champions-håndboldopgøret mellem Aalborg og Paris med Mikkel Hansen...

Danmark bør naturligvis kunne vinde sådan en kamp - og bør kunne åbne et tilbagetrukket forsvar. Men det kan være farligt at skrue alle forventninger for højt op, inden første kamp.

Hvor mange tilskuere?

Ikke mindst Venstres MF (idrætspolitisk ordfører) kæmper fortsat for at få hævet tilskuerloftet på de omkring 15.000 i Parken til Danmarks kampe.

Også morgen-radioavisen bragte hans budskab om: - At det vel ikke burde være noget problem at fylde stadion op med masser af de danskere, der allerede er blevet vaccineret.

Om det lykkes vides ikke endnu. De Radikale har dog meldt positivt ud - men fodboldglade Heunicke fra Næstved havde i skrivende stund ikke udtalt sig direkte om sagen...

Hjulmand kan noget!

Vores nye landstræner Kasper Hjulmand glæder sig naturligvis til det hele.

'Landsholdet er jo noget særligt. Her er sammenhold og oplevelser.

Det får flest mennesker op at køre, og flest følelser frem,' noterer Hjulmand inden EM-starten.

'Dybest set er vi ikke en af favoritterne, men vi vil gøre, hvad vi kan for at begejstre - og for at nå så langt som muligt,' siger han med sit stille smil.

Bookmaker-lister har placeret Danmark som 9. største EM-favorit - med de store som Frankrig, England, Belgien, Italien, Spanien og måske Tyskland helt fremme. Sådan er det jo...

Vestsjællands mand

På Slagelse stadion kunne vi for et par år siden glæde sig over et godt dansk U-landshold.

Flere af disse spillere er med i truppen - bl.a. halv-lokale Mathias Jensen fra Jerslev sydøst for Kalundborg (næsten Heino Hansens udgangspunkt).

Jensen med de sublime afleveringer - født 1. januar 1996 - startede karrieren i Hvidebæk (2001-07) før det blev Kalundborg (KGB), Nordsjælland, Celta Vigo og nu brandvarme Brentford.

Sammen med Skov Olsen, Jonas Wind og AC så er Mathias en af de spændende nye muligheder for de rød-hvide - hvor Kjær og Christian Eriksen gerne skule vise vejen.