Klik og se annoncen

Skælskør: - Det er sikkert at være sammen, da man skal holde sig i sine biler. Men man kan nyde en oplevelse, som vi alle trænger til. Lørdag vil der være koncerter med Leo Adolph og søndag banko og jazz med Zealanders Jazz'N'Jive. Til arrangementerne kan man bestille picnickurve, som Tjæreby forsamlingshus laver, fortæller Amalie fra Skælskør Marinegarde.

Hele arrangementet er resultatet af en idé, som hurtigt tog form.

- Vi var så heldige i Skælskør Marinegarde, at vi blev kontaktet fordi en af vores samarbejdspartnere havde en god ide, og fordi han vidste at vores økonomi nok var presset i denne tid, hvor vi ikke kan komme på gaden til arrangementer.

Vi greb lynhurtigt ideen og måtte lede efter en god plads i Skælskør, hvor det ville være muligt at afholde et drive-in arrangement. Vi landede på en græsplæne i Tjæreby, som Tjæreby forsamlingshus har brugsretten til. I løbet af en telefonopringning var de med på ideen, og vi aftalte at mødes et par dage efter, for at lave en brainstorm på hvad der var muligt.

- Pludselig gik det meget stærkt og wupti, efter et par timer efter havde vi opfundet 'SJOV i dytten'. Vi havde kontakt til lyd, scene, aktører, og Tjæreby kunne fikse noget mad til en picnickurv. Tilladelser skulle søges hurtigt, for tålmodighed er ikke vores stærke side, så arrangementet skulle gerne hurtigt i kalenderen, fortæller Amalie. - Efter et par dage kom diverse tilladelser, billetsalget var klargjort og vi var klar til at skyde i gang.

Kæmpe opbakning

- Vi har mærket en kæmpe opbakning i byen, fra venner, bekendte og andre interesserede, fortæller Amalie. - Vi har oprettet en facebookside 'SJOV i dytten', hvor man kan holde sig orienteret om hvad der sker og vi håber at det ender med at være et tilbagevendende arrangement.

- I bund og grund går det ud på at vi gerne vil skabe lidt stemning i disse tider. Vi vil gerne høre musik. Vi ved at Skælskør elsker syng-med-sange, vi ved at folk i Skælskør elsker banko, og vi ved at vi i Skælskør savner vores picnickoncerter. Så derfor skal vi have lidt jazz og picnickurv. Vi har spurgt i erhversforeningen om støtte til bankopræmier, og har fået støtte fra mange forskellige butikker. Derudover har Rema1000 støttet med tilskud til scene og SuperBrugsen har støttet med reklametøj til weekenden, så man kan se hvem der må være på pladsen og hvem man kan kalde på hjælp hos.

- Konceptet er drive-in. Fyld en bil med dem du er tæt på, få en festlig oplevelse og lidt godt til ganen sikkert og sammen i jeres bil, uden bekymringer omkring Covid19, lyder opfordringen fra arrangørerne.

- Billetsalget er skudt i gang på billetsalg.dk og vi håber at se rigtig mange til lidt anderledes hygge. Overskuddet fra denne weekend går til Skælskør Marinegarde

Se evt. mere på www.marinegarden.dk og facebook