Klik og se annoncen

Af John Hansen

KOMMUNEN. SF i Slagelse byråd - med Jørgen Grüner i spidsen - er stærkt kritisk overfor det nye oplæg til budget, som borgmester John Dyrbys Socialdemokrati og fem andre partier ellers har lagt op til via Økonomiudvalget og et to dages budgetseminar på Kobæk Strand.

Der er fra rådhuset udsendt en 'Budgetaftale 2021-2024 til 1. behandlingen i byrådet den 14. september 2020' - som vi bl.a. også har omtalt i Uge Nyt.

Jørgen G.: - Ingen penge i 23

Men den økonomikyndige Jørgen Grüner fra SF er - ligesom Venstres Knud Vincents - stærkt bekymret for kommunens eksploderende driftsudgifter. Her vil man på lidt sigt slet ikke kunne følge med.

SF-ordføreren siger direkte: 'Situationen er alvorlig. Så alvorlig, at vi ingen penge har inden 2023, og så tager Indenrigsministeriet over,' påpeger Jørgen Grüner.

Og Grüner bruger endda billedet: 'Vi kører med 200 km/t imod en mur'!
SF i Slagelse har dog også opstillet alternative forslag til budgettet. Her mener man, at det er nødvendigt at bremse op for de enorme anlægsudgifter og også indføre 2 pct. driftsbesparelser...dog ikke på borgernær service.
SF vil prioritere ikke mindst unge, uddannelse og beskæftigelsesprojekter - bl.a. inspireret af andre kommuner. Og så vil man afsætte midler til at etablere 150-200 flexjob.

Det knager med S-Skælskør

Og så lidt om socialdemokraterne generelt: Det knager nemlig lidt i forholdet mellem socialdemokraterne i Skælskør partiforeningen og så S-flertallet omkring borgmester John Dyrby Paulsen i Slagelse-Korsør. Eller også er det bare demokrati...

'Vi får for lidt,' kunne være overskriften for en vis utilfredshed i Skælskør, Eggeslevmagle og på øerne.

Her har de to lokale byrådsmedlemmer Steen Olsen og Anne Bjergvang nogle gange været lidt i opposition til S-ledelsen i storkommunen.

Skælskørs selvstændighed

Og den nye S-lokalformand for Skælskør, Kim Fini Larsen, udtrykker overfor VDonline, at det for Skælskørs uafhængigheds skyld og for lokaldemokratiet er særdeles vigtigt, at man fortsat har sin egen partiforening. Uanset storkommunen.

Ifølge Fini Larsen vil meget gå tabt, hvis man ikke har sit eget. Ikke mindst engagementet og indflydelsen vil lide af en større enhed.

Og partiformanden udtrykker, at lidt for meget ledes 'fra den anden side af Vårby Bakke.'