Klik og se annoncen

Af John Hansen

SLAGELSE: Mens vi går og venter på lov til at genoptage fodbolden i Danmark - herunder 2. division med Vestsjællands flagskib SB&I Slagelse - så arbejdes der i høj grad i kulissen og udenfor stregerne.

Det er også nødvendigt - og alvorligt ment - i en historisk og seriøs, ambitiøs divisionsklub som Slagelse Boldklub- & Idrætsforening.

Og i lyset af den allestedsnærværende coronakrise, sætter SBI nu alle hjælpesejl til, med en særlig støtte-kampagne, som helst skal sikre, at klubben overlever coronakrisen.

Øv for en nedlukning

Byen Bag Holdet er navnet på kampagnen, som Slagelse B&I netop har lanceret, hvor det er muligt at støtte klubben gennem den opslidende og særdeles udfordrende coronatid - med trist nedlukning af al fodbold og aktivitet omkring SBI samt Erhvervsnetværket Vestsjælland (SBI's sponsor-netværk).

Uge Nyt har netop været på stadion - solbeskinnet og flot her først i maj - og SBI-næstformand Mick Keller fortæller:

'De mange små og større støttepakker, som man lige nu har mulighed for at købe på www.byenbagholdet.dk, har sammen med vores webshop, og salg af billetter til fremtidige kampe, givet mere end 80.000 kr. allerede nu.

Og det er vi utroligt beæret og stolte over. Det fortæller os, at fodbolden 'lever' i Slagelse. Og på Vestsjælland...

Det samlede mål

Slagelse B&I har et samlet mål om at nå 500.000 kr med kampagnen Byen Bag Holdet, som også svarer til det beløb som corona-krisen for nuværende har kostet SBI.

Når man spørger om 500.000 ikke er mange penge lyder svaret fra SBI prompte:

'Jo, det er rigtig rigtig mange penge. Det jo også derfor, vi er blevet nødt til at gøre noget....!

Vi har en visionsplan, vi har en strategi - vi var rigtig godt i gang, og så kom krisen ud af ingenting. Men med hele Vestsjællands hjælp, så kan vi fortsætte udviklingen af vores succesrige Talent & Elite arbejde, og igen sigte mod topfodbold på Harboe Arena, og vores fantastiske træningsfaciliteter,' supplerer SBI-formand Michael Birkedal.

Sammen er vi stærke

'Navnet, Byen Bag Holdet, er meget præcist - det er en kampagne der bygger på, at når byen og Vestsjælland står bag holdet, så er vi stærke.

Og så har vi mulighed for, at fortsætte det kæmpe arbejde, der er opbygget de seneste 4-5 år i SBI.

Mange har spurgt mig, hvad 100 kr. gør af forskel - og der må jeg bare sige: Det gør en kæmpe stor forskel for os lige nu,' slutter Michael Birkedal.

En rigtig fodboldby?

Ifølge SBI-lederne, så er Slagelse en fodboldby, når det gælder.

'Vi ved, der findes masser af SBI-DNA derude, og vi ved, at det forpligter at være Danmarks 5. ældste fodboldklub.

I ledelsen kæmper vi for vores historie og fremtid, sammen med trænere, ledere og de uundværlige mange frivillige.

SBI håber, at rigtig mange, både private og virksomheder, vil støtte op om klubben i denne svære tid.'

Kampe i juni-juli?

Men kan klikke ind på www.byenbagholdet.dk og forvisse sig om, 'at SBI lever, og vil overleve... og man kan se de mange der allerede har støttet.'

Påpeger Michael Birkedal, formand, og Mick Keller, næstformand i SB&I, mens de håber på snarligt grønt lys for genstart af turneringen.

Slagelse har nogle points at indhente - helst i en restturnering med en halv snes kampe evt. i juni-juli.

'Vi er klemt'

Men SBI og 2. division 'risikerer lige nu at blive klemt mellem prof-fodbolden og breddefodbolden,' som Birkedal udtrykker sig på vort spørgsmål.

Hvis ikke man får lov til nu at spille om det, vil han dog håbe, at sæsonen dømmes så 'speciel', at man ikke brat rykker hold ud bare fordi, de netop nu ligger bagest i tabellen.