Klik og se annoncen

Af John Hansen

PARTNERSKABSAFTALE. Slagelse Kommune har - nok i sidste øjeblik for SBI-boldklubbens bestræbelser - indgået en to-årig partnerskabsaftale med Slagelse B&I. Det er nemlig megadyrt for klubben at løfte højt niveau indenfor DBU's talentudvikling. Samtidig har man fælles syn på brand, ungdom og uddannelse

SLAGELSE: Fodboldklubben SBI i Slagelse - med masser af talentfuld ungdom, DBU-certificeret træning og fortsat et 2. divisionshold - har netop indgået en stor to-årig aftale med kommunen v. kommunaldirektør Frank E. Andersen.

Slagelse Kommune og Slagelse B&I er blevet enige om en såkaldt partnerskabsaftale, som understøtter den idrætsprofil, som kommunen bl.a. har fokus på, jvf. den bredt vedtagne idrætspolitik.

Herunder at sikre optimale rammer for udviklingen af eliteidrætten og talentmiljøet.

Begge parter virker yderst tilfredse med den nye aftale.

Et partnerskab

Aftalen som er indgået mellem Slagelse Kommune og Slagelse B&I, er en aftale om et partnerskab, som 'skal favne og rumme både rammemæssige sider, såvel som sociale perspektiver.'

Det betyder blandt andet, at SB&I fremover vil varetage værtsmæssige roller på Harboe Arena, når diverse arrangementer finder sted.

Arrangørerne vil møde velkendte ansigter når de entrerer faciliteterne på Harboe Arena Slagelse.

Herudover rummer aftalen også et samarbejde om sociale opgaver, rollemodels-projekter og et arbejde på at styrke ledige via jobcenteret.

Frank: Endnu bredere

'Vi er glade for samarbejdet med SBI, som vi nu ser frem til bliver endnu bredere,' udtrykker kommunaldirektøren.

'Den nye aftale vil fortsat styrke elite- og talentmiljøet omkring fodbolden i Slagelse Kommune, da fodbold er en af vores prioriterede idrætter under Team Danmark elitekommuneaftalen.

I aftalen er breddefodbold også i fokus bl.a. i form af samarbejdsaftalen mellem B73 og SBI, som fornyeligt blev indgået.

Vi glæder os til at udbygge vores samarbejde endnu mere, så vi forsat kan styrke både elite- og breddefodbolden i kommunen,' fortæller kommunaldirektør i Slagelse Kommune, Frank E Andersen.

Dansk Top-20

Fra fodboldsiden påpeger SBI-formand Michael Birkedal:

'Slagelse B&I's store frivillige engagement og høje ambitioner for talentarbejdet har bidraget til, at Slagelse B&I i dag, er indrangeret i top-20 i DBU-regi, som de bedste talent-fodboldklubber i Danmark.

Dette niveau kan nu bibeholdes og udvikles,' lyder det fra den altid engagerede og fremtidsorienterede formand for Slagelse B&I, Michael Birkedal.

Og Birkedal tilføjer:

'Vi har nu de samme rammer og muligheder, som vores nærmeste sammenlignelige byer har, og det glæder os utroligt meget.

Slagelse B&I's fokus på talentmiljøet og udviklingen, har været en kæmpe succes, men det har også afstedkommet, flere og større udgifter.

For at kunne honorerer kravene til både vores 2-stjernede klublicens, samt samarbejdet med blandt andet Team Danmark og Idrætstalentklasserne på Nymarksskolen & ungdomsuddannelserne via Slagelse Talent & Elite, så er denne partnerskabsaftale afgørende for vores fremtid,' understreger formanden.

Bredt sigte

Med håb om lys for enden af den indtil nu lange coronatunnel, ser både Slagelse Kommune og Slagelse B&I frem til samtidig at styrke kommunens brand.

Det skal ske gennem aktiviteter og kampagner, blandt andet også målrettet studerende og nytilkomne borgere.

Det er vigtigt for begge aftaleparter, at tænke udover de vante rammer.