Klik og se annoncen

Af John Hansen

Psykiatrien er et væsentligt og nærværende tema ikke mindst i Slagelse og Region Sjælland i disse år.

Og som bekendt er der sammen med kommunalvalg også regionsrådsvalg den 21. november i år.

Med valg af repræsentanter til Region Sjælland.

Blandt de mest kendte, lokale kandidater er her Anders Koefoed, Venstre (han er p.t. formand for handicap- og psykiatriudvalget i Slagelse Kommune), sygeplejerske og socialdemokrat Kirsten Rask fra Høng og tidligere kommunaldirektør i Slagelse, Egon Bo, Liberal Alliance.

Nær Gørlev midt på...

Dette valgmøde omkring psykiatrien er placeret til tirsdag den 24. oktober kl. 18.30 til 21 i Vinde Helsinge forsamlingshus, Vinde Helsingevej 13 A, ikke langt fra Gørlev midt imellem Slagelse og Kalundborg.

Der sker meget - og så måske alligevel for lidt? - indenfor psykiatrien i disse år.

Den sidste psykiater forlader da også snart Kalundborg.

De psykisk syge føler sig udstillet på sygehuset i Slagelse. Dårlig sammenhæng mellem behandlingspsykiatrien og overgangen til den sociale støtte. Manglende inddragelse af de pårørende.

Det er bare nogle af overskrifterne fra de seneste ugers debat om psykiatrien i Region Sjælland.

Hvad vil I gøre?

Hvad vil politikerne gøre for at forbedre behandlingen af psykisk syge i Region Sjælland? Det debatterer vi den 24. oktober, når Bedre Psykiatri i Region Sjælland afholder valgdebat om regionens psykiatri.

Formand for Bedre Psykiatri i Region Sjælland, Erik Ravn, efterlyser større lydhørhed hos politikerne:

'Jeg håber, at vi under valgdebatten får den udbredte kritik af psykiatribehandlingen i regionen frem. Jeg håber også, at det nye Regionsråd vil arbejde for et bedre samarbejde med de pårørende til patienter i psykiatrien.'

Befolkningsundersøgelse

Debatten vil tage udgangspunkt i en befolkningsundersøgelse om holdningen til psykiatrien, som Bedre Psykiatri står bag.

Alle er velkomne til at deltage i mødet - og undersøgelsen. https://da.surveymonkey.com/r/R2LR7DP.

En lang række politikere vil deltage i mødedebatten. Herunder regionalpolitikere som Kirsten Rask (S), Ellen Gertrud Houlberg Thomsen (DF), Anita Grundberg Winther (V), Ursula Beate Dieterich-Pedersen (EL), Sven-Åge Westphalen (Å), Anne Birgitte Møller Ronex (R), Tina Boel (SF) og Lars Kronborg (NB).