Klik og se annoncen

Overalt i Danmark - og også i Slagelse - holder Politiet nøje øje med, at mere eller mindre spontante større samlinger af mennesker IKKE opstår i disse coronatider.

Således også i Slagelse by eksempelvis på den store populære plads ved Circle K-benzinstationen og vaskehallen på Smedegade (Sorøvej).

Nogle steder i landet, ikke kun ved Islands Brygge og i Odsherred har overtrædelser medført pæne bødeudskrivninger i 2.000 kroners-klassen - men vistnok ikke i Slagelse.

Hyggeligt, men skarpt...

Eksempelvis flyttede en stor del af de unge (primært) mænd sig også pænt her St. Bededagsaftenen i fredags, da der var hygge-samling ved 20-21-tiden.

Også en del skarpe biler og motorcykler plus nogle ret unge tøse-piger var samlet på stedet.

Politiets henstillinger - og de kommer ikke for første gang - blev tilsyneladende fulgt.

Smarte biler blev testet

Udover at sørge for, at der ikke var FOR mange forsamlet for tæt på pladsen ved tanken, havde de cirkulerende lokale politivogne også andet at se til i området denne hellige aften.

Således måtte der hurtighed og blåt blink til ved Smedegade-rundkørslen (v Rema 1000 og Lidl), da en smart, sort åben BMW tilsyneladende var lidt rigelig kvik.

Politifolk standsede chaufføren, tjekkede kørekort med mere - og kravlede også rundt helt nede i bilen.

Andre BMW-biler m. fl. mærker blev også set an. En enkelt bil måtte skubbes igang inde på pladsen.

Sort Volvo sydpå...

Og så fik Politiet ikke fat i en meget hurtig og ulovligt kørende sort, ny Volvo, der senere drønede sydøst på - vist nok imod det nye kvarter ved Slots Bjergby.

Jo, der var lidt at tage sig af og holde øje med. Ikke mindst denne i øvrigt solbeskinnede, smukke aften på Vestsjælland.

Ifølge menige politifolk har man vist et særligt øje til mystisk mange BMW-biler, som der er et påfaldende stort antal af. Hvordan har så mange unge - med eller uden kasketter, vendt den ene eller anden vej - mon råd til så fede, dyre biler?

Ganske mange almindelige, voksne, arbejdende borgere må jo dog nøjes med en gemen Kia, Skoda eller Toyota...

De skinnende limousiner fra Bayern (Bayerische Motoren Werke) er også kendt for at være uhyre hurtige i acceleration og fart.

Episoder rundt omkring

Som sagt har Politiet her i det vestsjællandske tilsyneladende fået de fleste ting til at glide.

Værre var det som nævnt i nord ved Hørve, hvor 14 unge (ti andre nåede at flygte) fik store bøder ved en shelter-fest.

Og på Vestegnen ved København hvor ting udviklede sig til håndgemæng og uhyggelige knivstik til flere.

Århuspoliti svigter?

Eller i Århus Vest, hvor der pludselig blev kørt vild auto-corso i Gellerup, og 30-40 unge var yderst tæt forsamlet til bønnemøde ('en kraftig tilsidesættelse' som statsminister Mette F sagde det tirsdag i Folketingssalen), men Politiet blev forsinket - og kom simpelthen bare for sent til at pågribe nogen som helst. Bønnerne blev måske åbenbart hørt...

Ved samme Folketingsmøde (12. maj) påtalte MF Thulesen Dahl, at der åbenbart slet intet politi var i Århus Vest den dag - ligesom han undrede sig over 'alle de flere hundrede mennesker, der forleden var tæt forsamlet ved Yahya Hassans begravelse.'

I radioen beklagede Århus-politiet at man ikke var klar. Mens MF Rasmus Stoklund, Soc., rasede over, at myndighederne vist undervurderer og underspiller situationen.

Ej heller minister Mathias Tessfaye var stolt af forløbet.

P.S. Her i kommende weekend kan det i øvrigt være, at Slagelse- og Sjællandspolitiet får mere at se til, når en vis Rasmus Paludan gæster de tre lokale købstæder. Gid da at det må gå nogenlunde godt...