Klik og se annoncen

Af John Hansen

Jamen, det er jo brandulovligt. Og det er bestemt også farligt...

Det gyser lidt i den første ordinære politimand, vi får fat i, da han hører vor beretning om den massive lovovertrædelse med hundredevis af biler, der indenfor en to timers periode blot kører over for rødt blinklys og nedlukkede stopbomme ved en befærdet jernbaneoverskæring.

Fraråder på det kraftigste

Og politikommissær i Slagelse, Tom Stysiek, ligger da også helt på linie med sin kollega, da han lidt senere overfor Uge Nyt og VDonline ganske klart påpeger:

- Ja, dette er totalt ulovligt. Og jeg kan kun fraråde den slags! Pointerer Stysiek med alvor i tonen.

Tvivl og dilemma

VDonline: Ude ved overskæringen er/var folk i situationen reelt i tvivl, om løsningen her nu kunne betragtes som lovlig - i en sådan helt speciel situation?

Stysiek: - Det er klart ulovligt. Også selvom man får et par civile folk til at stille sig hen og dirigere trafikken bedst muligt.

I situationen er folk nødt til enten at vente eller at vende om og finde en anden vej.

Hvor var Politiet?

VD: Men hvorfor var Politiet ikke selv til stede? Eller kom til stede - måske efter ti minutter, en halv eller en hel time?

Stysiek: - Det er et spørgsmål om ressourcer og prioriteringen af ressourcer. Her vurderede vi, at det kunne klares ved, at en tekniker blev tilkaldt til stedet - også nu hvor Tølløsebanens personale var klar over, at toget skulle køre ganske langsomt.

VD: Når I ikke kunne komme til stede, må vi næsten gå ud fra, det skyldtes, at I jo igen skulle have 100 mand på Motalavej i Korsør og lidt tidligere i Nordbyen i Slagelse?

Stysiek: - Jeg vil ikke udtale mig om, hvorfor vi ikke sendte nogen til jernbaneoverskæringen den dag. Men det er jo spørgsmål om at prioritere ressourcerne. Mere kan jeg ikke sige om det, svarer politikommissæren.

Færdselspoliti: Mindst 1.500 kr.

Hos Færdselspolitiet fortæller man, at den forseelse de mange bilister har begået ved jernbaneoverskæringen normalt nok ville blive takseret til ca. 1.500 kroner i bøde.

I nogle tilfælde vil det muligvis blive takseret til 2.000 og en evt. betinget frakendelse af kørekortet.

Det vil dog afhænge af en individuel vurdering i det enkelte tilfælde. Grovheden, farligheden etc. Oplyser Færdselspolitiet.

Så jo, måske statens bødekasse en almindelig tirsdag i juni fra kl. 17 til knap 19 på Valbygaardsvej her gik glip af mellem en halv og en hel million kroner - som i stedet blev brændt af på Motalavej i Korsør...