Klik og se annoncen

KORSØR: Pludselig blev Storebæltsbroen lørdag eftermiddag i St. Bededagsferien lukket ned for al bilkørsel i vestlig retning - altså fra Korsør og Halsskovhavn i retning mod Sprogø, Fyn og Jylland.

Og broen forblev lukket ned i cirka halvanden time, hvilket naturligt nok skabte en kæmpekø på den vestsjællandske side.

Årsagen var, ifølge Politiets kortfattede information til offentligheden en såkaldt 'personredning.'

I øvrigt en personredning, der heldigvis endte med et positivt resultat.

Havde efterladt bilen...

Det var Sund & Bælt - firmaet bag de store danske broforbindelser - der meldte ud, at Storebæltsbroen lørdag kl. 16.10 var blevet lukket af ved betalingsanlægget i Halsskovhavn.

Årsagen var en voksen person i svære vanskeligheder ude midt på højbroen, Østbroen, 70 meter højt over Storebælts vandoverflade.

VDonline / Uge Nyt overværede, hvordan en voksen mand havde parkeret sin bil i nødsporet - på vej mod Sprogø - og derfra var gået helt ud til brogelænderet, hvor han stod foroverbøjet ud over gelænderet.

Så syg ud...

Faktisk stod han på en måde, som kunne tolkes til, at han evt. var blevet dårlig under kørslen og derfor måtte stå i 'vejkanten' og brække sig ud til højre.

Problemet var her, at det foregik midt på den ca. syv kilometer lange Østbro, og altså knap 70 meter over vandet.

Fuld udrykning fra Slagelse

Flere andre bilister undrede sig selvsagt over synet af personbilen og personen opad gelænderet, og Politiet blev tilkaldt.

Med stor fart og naturligvis udrykning strøg de to første politibiler, direkte efter hinanden, fra Slagelse og via Halsskovhavn ud mod åstedet oppe på broen.

'For at løse en politiopgave,' som Sydsjællands og Lolland Falsters Politi selv udtrykte det.

Opgaven blev løst

Politifolkene løste den umiddelbare opgave perfekt, og Sund & Bælt kunne kl. 17.45 berette, at broen atter var åbnet i begge retninger.

Dog var der - som senere også vist i TV 2 Øst - en meget lang kø af biler, som det tog en hel del tid at afvikle. Mens der var kø væltede en hel del personer ud af de holdende biler på vejen frem imod Korsør og Halsskovhavn.

'Personen er nu sammen med politiet og i god behold,' var den afsluttende kortfattede udmelding fra politiets side. 'Og vi har ikke flere kommentarer til hændelsen.'