Klik og se annoncen

Af John Hansen

Han kender det spil.

Han kender det fra sin egen tid som professionel fodboldspiller i tre forskellige lande.

- Når der kommer penge ind i fodbold, så bliver alt forandret.

Det er SBI-formand Michael Birkedals erfaring.

Næstved og Hvidovre rigere

Når vi taler pengefodbold, så må man virkelig se på både godt og ondt.

Og jo, vi er kun lige begyndt i Slagelse.

Begyndt på ny. Og begyndt i det små, fordi dels skal pengene jo passe - og tjenes, før de kan bruges.

Dels er det en kendsgerning, at andre 2. divisionsklubber som Næstved, Hvidovre og Roskilde eksempelvis råder over langt større budgetter end Slagelse Boldklub- & Idrætsforening.

Birkedal: Penge betyder...

Og pengene betyder altså ret meget i fodbold. Spørg bare i Manchester City, Chelsea og Real Madrid - i FC København, FCM og Hobro...

- Når der er penge involveret, og klubber for eksempel kæmper om nye spillere, så sker der i 9 ud af 10 tilfælde det, at pengene afgør sagen, påpeger SBI-formand Michael Birkedal.

- Så har man to personer, to parter, der på legitim vis, kæmper for at gøre det så godt som muligt. Og dermed udfra sit synspunkt få den bedst mulige aftale.

Et marked og et spil...

Her er der tale om et spil i spillet.

Og et marked.

Klubber har oplistet flere spillere, der kunne være interessante.

Og spilleren - evt. med agent - forsøger sig hos flere klubber. Hvor kan jeg hente mest?

Hvorfor ham og ikke ham?

Sådan har det givetvis også i SBI's tilfælde været, når det gælder sonderinger og evt. forhandlinger omkring f. eks. en forward Thrane - som Næstved så åbenbart har flest penge til.

Eller 36-årige Jean Claude Bozga, hvor man i stedet så har lavet aftale med den fem år yngre leder- og anførertype Mike Mortensen (Hvidovre og Fremad Amager).

Eller kampen om stjernefrøet Martin Jensen, som mange klubber særdeles gerne ville have fingre i.

Der er plusser og minusser

Det er et spil med plusser og minusser - for begge parter.

Og Martin lægger i høj grad vægt på atmosfæren, omgivelserne og det menneskelige.

Her har i høj grad fundet sig godt tilpas og hjemme i et SBI Slagelse, der netop også har forlænget trænerkontrakten med Ulrik Balling.

MM: - Tror på SBI-projektet!

Ifølge SBI-lederne har det dog - direkte forespurgt - langtfra kun været 'et spørgsmål om penge' i den konkrete sag om nytilførslerne Mortensen, Overby og Tangvig.

'Jeg skal, som her i Slagelse, have et projekt, jeg tror på og har tiltro til. Det handler ikke mindst om de mennesker, jeg skal omgåes. Medspillere og ledere,' udtrykker Mike Mortensen til Uge Nyt.

Og han bakkes op af Christian Overby og Rasmus Tangvig. De kender hinanden (og Martin Jensen) i forvejen - og trives tilsyneladende vældig godt sammen.

Også i klubmanden Frederik Christensens tilfælde er der tale om ganske særlige bånd og forhold, der gør sig gældende. En personlig historik.

Skal kunne have et job

Birkedal lægger ikke skjul på, at der også med den enkelte nyerhvervelse er truffet indviduelle aftaler. Der passer til både klub og individ.

SBI er ikke en full-time fodboldklub, og spillerne skal også have mulighed for at studere og arbejde ved siden af. Sådan er virkeligheden.

En mand som Mike Mortensen er f.x. selvstændig tømrer.