Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skælskør: Nu har jeg ferie, fortæller kaptajnen på Oceans of Hope, men dog samtidig i færd med at planlægge vores sommertogt. Vi kommer til Skælskør d. 4. august med Oceans of Hope.

I samme forbindelse fortæller Mikkel Anthonisen, at han ikke kommer til at byde på mørbraden, som stadig er uafklaret i forbindelse med salg. Vi har med den Blå Grønne Højskole budt to gange på grunden uden at få positivt svar.

Kommunen vil og har hele tiden villet noget helt andet med Møllebakken.

Men vi har ikke glemt Skælskør og vil glæde os til at se jer igen til august.

Oceans of Hope sejler med en besætning bestående af mennesker med sygdommen multipel sklerose (MS). Idémand til projektet Oceans of Hope og stifter af Sailing Sclerosis Fonden er læge og sømand Mikkel Anthonisen.

Gudmor Lone Dybkjær

I forbindelse med Lone Dybkjærs død skriver Mikkel Anthonisen på Oceans of Hopes hjemmeside følgende: Tidligere miljøminister, EU-parlamentariker og gudmor til S/Y Oceans of Hope, Lone Dybkjær, er død 80 år gammel efter længere tids sygdom. Lones datter, Lotte, led af en meget aggressiv MS og døde alt for tidligt. Det var på Rigshospitalet, jeg første gang mødte Lone sammen med Lotte.

Jeg nåede kun at møde Lone nogle få gange. Men hendes stærke blik og ærlige hjerte gjorde indtryk på mig - Lone udstrålede en oprigtighed og indsigt i livets storhed, både i glæden og sorgen. Og i vigtigheden af at gøre sig umage og opføre sig ordentligt overfor hinanden.

Jeg og alle i Oceans of Hope er meget taknemmelige og stolte over, at Lone blev Gudmor til vores båd og sender kærlige tanker til hendes efterladte.

Måske Skælskør som fast havn?

På det personlige plan har min kone, Ida, og jeg ikke helt opgivet tanken om måske at flytte til Skælskør. I så fald vil Oceans of Hope følge med mig. Det kunne åbne for noget Blå Højskole med udgangspunkt fra Skælskør og med samarbejde med etablerede højskoler, fx oplagt Gerlev i nærområdet.

Det kunne jo begge dele være fantastisk, og måske et behageligt samtaleemne hen over molekanten, når Oceans of Hope lægger til i købstaden Skælskør tirsdag den 4. august.