Klik og se annoncen

Af Kim Brandt

VÆKST. Den 1. april fik anlægsgartnerfirmaet Vækst & Miljø i Skovsø ny direktør og medejer. Det er den 41-årige Snorre Buur, som voksede op nær ved virksomheden, hvor han bl. a. fik lov til at hjælpe lidt til. Virksomhedens stifter, Ulrik Dahl, kalder nyansættelsen for 'et rigtig godt match' for fremtiden

Slagelse: Vækst & Miljø A/S i Skovsø kan senere i år fejre 35 års jubilæum, men allerede pr. 1. april skete der en større ændring i virksomheden, fortæller firmaets ejer og stifter, Ulrik Dahl. Her indtræder den tidligere medarbejder og samarbejdspartner, Snorre Buur, som direktør.

- Snorre vil fra 1. april samtidig blive medejer af Vækst & Miljø A/S, og jeg glæder mig meget til det kommende partnerskab og udviklingen i firmaet. Jeg har kendt Snorre i mange år, og jeg er sikker på, at han er den helt rigtige mand til at stå i spidsen for den fremtidige udvikling, siger Ulrik Dahl.

Snorre Buur er 41 år. Han er født og opvokset i Slagelse og har et stort lokalkendskab. Snorre kommer fra en stilling som areamanager hos NCC Industry A/S, hvor han har været den øverste chef for asfaltafdelingerne på Fyn og Midtsjælland de seneste syv år. Før det var han afdelingsleder i Vækst & Miljø A/S fra 2011 til 2014, så han har blandt andet derfra et godt kendskab til virksomheden.

Men hans kendskab til virksomheden går endnu længere tilbage. Faktisk helt tilbage til barndomsårene.

Allerede i en alder af 10 år startede han som 'vaske- og fejedreng' i Vækst & Miljø A/S, hvor han også fik lov til at komme med ud på mindre opgaver.

- Vi boede ganske tæt på hinanden dengang, så jeg har brugt meget tid her i de år, hvor firmaet kun bestod af Ulrik og fire-fem medarbejdere, husker Snorre, hvis lidt specielle navn er islandsk inspireret.

Ny afdeling i Odense

I dag bor han i Odense med sin kone og tre børn, og meningen er, at Vækst & Miljø nu også skal udvide med en afdeling her.

- Vi har fundet folk, men leder stadig efter det helt rigtige sted, oplyser Snorre Buur, der i parentes bemærket også er svigersøn til tidligere filialdirektør og Rynkeby-kaptajn Poul Buur. Snorre har også et sommerhus i Stillinge Strand.

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer og til - sammen med Ulrik og de øvrige medarbejdere - at kunne tilbyde kunderne Danmarks bedste service indenfor asfaltopgaver, entreprenøropgaver, flise- og brolæggeropgaver, pleje og drift af haver, parker og erhvervsarealer på hele Sjælland - og nu også på Fyn, siger Snorre Buur.

Ulrik Dahl tilføjer, at Vækst & Miljø A/S allerede nu har flere anlægsopgaver og asfaltprojekter på Fyn:

- Og med den korte afstand giver det rigtig god mening, at vi foruden hele Sjælland også løser opgaver på den anden side af Storebælt. Udviklingen kræver, at vi udbygger og konsoliderer vores sunde økonomi, så vi hele tiden er klar til nye udvidelser og investeringer.

'Et godt match'

Mens en række brancher har lidt - og fortsat lider - under de mange corona-restriktioner, så ser det anderledes positivt ud for bygge- og anlægsbranchen.

Her mangler man ikke opgaver - men kunne tværtimod godt bruge flere folk og maskiner.

- Den type maskiner, vi bruger, er jo ikke 'hyldevarer', og det kan sagtens tage mellem et halvt og et helt år at få den rigtige maskine, siger Ulrik Dahl.

Dahl er dog ikke i tvivl om, at han i Snorre Buur har fundet den helt rigtige direktør og medejer, som han kalder 'et godt match'.

- Virksomheden har efterhånden en størrelse, hvor vi har brug for en direktør med fokus på strategiske tanker og mere systematik. Snorre har nogle kompetencer, jeg måske ikke er så skarp på - og omvendt, siger han.

Hverken Dahl eller Buur ønsker at sætte tal på den præcise ejerfordeling mellem de to, men Ulrik Dahl afviser ikke, at partnerskabet måske kan give ham lidt mere fritid:

- Det ville da være dejligt! Men nej, der sker det, at Snorre bliver direktør og dermed frontmand i firmaet og i den daglige ledelse. Jeg vil naturligvis stadig være der og støtte op om tingene, men hvis det betyder lidt mere tid med familien, gør det jo ikke noget. Og endnu vigtigere - når jeg så holder fri, kan jeg gøre det med ro i sindet, slutter Ulrik Dahl.