Klik og se annoncen

Af Fleur Sativa

Skælskør: En dag ringede Christine Conradsens telefon med en noget særlig invitation - for få dage senere tog hun imod 750.000 kroner.

Hun er nemlig forstander på Julemærkehjemmet Skælskør og netop af den årsag, blev hun - den dag, telefonen ringede - inviteret til at drikke en kop te i stuen hos en ældre kvinde. Hendes mand var død, og nu ønskede hun at give en del af formuen væk til velgørenhed.

Kvinden, der har bopæl i Næstved, havde blot ét krav: Hun ville være anonym.

- Hun fortalte om hendes barndom og den længsel, hun havde oplevet. Og så vidste hun, at 'julemærkebørn' også er svigtet. Altså i varierende grad. Så hun havde lyst til at støtte vores arbejde, fortæller Christine Conradsen, der ikke før i sin tid som forstander har oplevet af få så stor en donation fra en privat donator.

- Det er en kvinde med et godt hjerte, uddyber hun.

Pengene er, sammen med beløb fra andre donatorer, i dag blevet til en helt nyt sportshal med både sal og motionsrum. Noget, som julemærkehjemmet - og børnene - længe har ønsket sig.

Dyrker motion hver dag

- Vi havde en sal, hvor vi også kunne spille teater, og den var fin og smuk - men den var simpelthen for lille - og så har vi også hidtil haft vores træningsmaskiner i et rum, der er meget, meget småt, siger forstanderen, der indviede de nye rammer torsdag formiddag.

Træningsmaskinerne er endnu ikke kommet på plads, men så snart, de er, kan børnene fra julemærkehjemmet blandt andet tage en spinningstime med udsigt over Skælskør Fjord.

Og den mulighed skal nok blive flittigt brugt, siger Christine Conradsen. Træning er nemlig en stor del af opholdet for de i alt 48 børn i alderen syv til 14 år, der bor på Julemærkehjemmet Skælskør ti uger á gangen.

- Vi dyrker motion hver eneste dag. Det er helt centralt for os - det er afgørende. Børnene bliver vækket klokken syv, og efter morgenmaden er der nogle børn, der dyrker motion, mens andre er i skole, og så bytter de - så dem, der har været i skole, de dyrker motion, forklarer Christine Conradsen.

Rørt over donation

Ifølge forstanderen fra Julemærkehjemmet Skælskør er det fælles for børnene, at de har oplevet mistrivsel. Det kan bunde i mobning i skolen, en følelse af at stå udenfor fællesskabet, lavt selvværd og en grundlæggende ensomhedsfølelse og følelsen af at være forkert.

- Men når børnene starter her, opdager de, hvor betydningsfulde vi alle er, og hvor vigtigt fællesskabet er, forklarer Christine Conradsen og peger på, at nogle børn ikke har været en del af et fællesskab i flere år, før de ankommer til hjemmet.

- Nogle har ikke været i skole i flere år. De tror slet ikke på deres egne evner. Men her lærer de, hvor meget de kan - de får nogle nye mestringsstrategier - og de opdager, at de er rigtig meget værd - de får nogle nye venskaber, uddyber hun.

At den anonyme kvinde har valgt at give julemærkehjemmet 750.000 kroner rør derfor Christine Conradsen dybt. Ligesom hun iøvrigt er rørt over alle andre - private og offentlige - donatorer, der har støttet projektet.

- Julemærkehjemmet er drevet af ren velgørenhed. Alt, du ser her, det er velgørenhed - det er medmenneskelighed - og det betyder alt, fastslår forstanderen.

Den anonyme kvinde blev i forbindelse med donationen inviteret til frokost, hvor hun mødte samtlige børn på julemærkehjemmet.

- Det var en stor dag, siger Christine Conradsen.